banner
banner
banner

Φρέσκα σύκα γεμιστά με κρέμα μελιού

Συνταγή

Φρέσκα σύκα γεμιστά με κρέμα μελιού
υλικά

24 φρέσκα σύκα με άθικτη, παχειά φλούδα
700 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
90 γρ. μέλι
4 κ.σ. καρυδόψιχα τριμμένη
3/4 φλ.τσ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων

banner
παρασκευή

Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα και τα σκουπίζουμε προσεκτικά. Κόβουμε από το επάνω μέρος ένα "καπελάκι" στα 3/4 του σύκου, αδειάζουμε τη σάρκα προσεκτικά με κουταλάκι και την κρατάμε χωριστά. Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε σαντιγύ, και όταν γίνει αρκετά αφράτη προσθέτοντας σταδιακά το μέλι. Ανακατεύουμε καλά τη σάρκα των σύκων με 3 κ.σ. σαντιγύ και κατόπιν την προσθέτουμε στην υπόλοιπη σαντιγύ μαζί με τα καρύδια.  Γεμίζουμε τα σύκα και τα σκεπάζουμε με τα καπελάκια τους . Τ' αφήνουμε στο ψυγείο γιά 1 ώρα πριν το σερβίρισμα. Ζεσταίνουμε ελαφρά τη μαρμελάδα με 1 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Απλώνουμε από λίγη γύρω από τα σύκα και σερβίρουμε.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος