Υλικά
Υλικά (για 6 μερίδες)
7 σκληρά ροδάκινα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
4 κ.σ. χυμός λεμονιού
4 κ.σ. ουίσκι
40 γρ. μαύρη ζάχαρη
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
600 γρ. παγωτό γιαούρτι
Επικάλυψη
200 γρ. αλεύρι
375 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
75 γρ. μαύρη ζάχαρη
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Βουτυρώνουμε ανάλογο σκεύος (32 χ 23 χ 5 εκ.).
Ανακατεύουμε τα ροδάκινα, το λεμόνι, την κρυσταλλική ζάχαρη και το ουίσκι, και τα απλώνουμε στο βουτυρωμένο σκεύος σκορπίζοντας κομματάκια βούτυρο.
Για την επικάλυψη, ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα, προσθέτοντας σιγά σιγά το βούτυρο και προσέχοντας να μην μας κάνει σβώλους.
Αν και η επικάλυψη γίνεται ισομερώς, με ένα πιρούνι θα της δώσουμε ρουστίκ όψη.
Αφού προσθέσαμε την επικάλυψη πάνω στα ροδάκινα, σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά, για να ροδίσει η κρούστα.
Αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και το σερβίρουμε ζεστό με παγωτό γιαούρτι.