Follow us

Φρέσκα ροδάκινα ψημένα στο φούρνο με ουίσκι και παγωτό γιαούρτι

Focus-pocus στην πιο λαμπερή βραδιά του Χόλυγουντ. Στρας, πάρτι backstage, προγνωστικά, και τα μυαλά στη Μέκκα (του κινηματογράφου). Κυρίες και κύριοι, το βράδυ της 25nς Μαρτίου αξίζει να ξενυχτήσετε. Έξι ιερά τέρατα της Έβδομης Τέχνης αποκαλύπτουν το αγαπημένο τους πιάτο και δίνουν τη συνταγή για το τραπέζι σας μόνο!

Φρέσκα ροδάκινα ψημένα στο φούρνο με ουίσκι και παγωτό γιαούρτι

Υλικά

Υλικά (για 6 μερίδες)

7 σκληρά ροδάκινα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια

4 κ.σ. χυμός λεμονιού

4 κ.σ. ουίσκι

40 γρ. μαύρη ζάχαρη

50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

600 γρ. παγωτό γιαούρτι


Επικάλυψη

200 γρ. αλεύρι

375 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο

75 γρ. μαύρη ζάχαρη

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Βουτυρώνουμε ανάλογο σκεύος (32 χ 23 χ 5 εκ.).

Ανακατεύουμε τα ροδάκινα, το λεμόνι, την κρυσταλλική ζάχαρη και το ουίσκι, και τα απλώνουμε στο βουτυρωμένο σκεύος σκορπίζοντας κομματάκια βούτυρο.

Για την επικάλυψη, ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα, προσθέτοντας σιγά σιγά το βούτυρο και προσέχοντας να μην μας κάνει σβώλους.

Αν και η επικάλυψη γίνεται ισομερώς, με ένα πιρούνι θα της δώσουμε ρουστίκ όψη.

Αφού προσθέσαμε την επικάλυψη πάνω στα ροδάκινα, σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά, για να ροδίσει η κρούστα.

Αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και το σερβίρουμε ζεστό με παγωτό γιαούρτι.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.