Υλικά
υλικά
1 κ. φράουλες (ή και άλλα φρούτα)
για το φοντύ σοκολάτας:
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% κακάο ή περισσότερο)
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπ.
για το κουλί φράουλας:
350 γρ. φράουλες
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 λεμόνι, το χυμό
παρασκευή
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις στεγνώνουμε, χωρίς ν' αφαιρέσουμε το κοτσανάκι.
Τις κρατάμε σε σουρωτήρι.Για να φτιάξουμε το κουλί (σάλτσα) φράουλας χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά (φράουλες, άχνη και λεμόνι) μέχρι να λιώσουν καλά.
Κατόπιν περνάμε το πολτό από σουρωτήρι, πιέζοντας με τη ράχη ενός κουταλιού να περάσει ο πολτός.
Βάζουμε το κουλί σε μπολ σερβιρίσματος και το φυλάμε στο ψυγείο.Για να φτιάξουμε το φοντύ σοκολάτας ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο, με προσοχή να μη φτάσει σε βρασμό.
Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια.
Ανακατεύουμε αργά μέχρι να λιώσει και να γίνει ομοιογενές μείγμα.
Δεν αφήνουμε να κρυώσει (το φτιάχνουμε καλύτερα την ώρα του σερβιρίσματος).Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, βάζουμε το ζεστό φοντύ σοκολάτας σε γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, που έχουμε ζεστάνει στο φούρνο.
Σερβίρουμε τις φράουλες (και άλλα φρούτα κομμένα σε κομμάτια, όπως μπανάνα ή αχλάδι) με το φοντύ και το κουλί.
Τις πιάνει καθένας από το κοτσάνι και τις βουτά στη ζεστή σοκολάτα ή στο κουλί για να τις γευτεί.
Για άλλα φρούτα καλύτερα να έχουμε προβλέψει ξύλινα καλαμάκια. (σημ.
είναι ένα εύκολο επιδόρπιο, που γίνεται στη στιγμή και αρέσει πολύ.
Το κουλί φράουλας μπορεί να παραληφθεί)