ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

Φλογέρες με μήλο και κανέλα

Φλογέρες με μήλο και κανέλα

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κρούστας
3 μήλα τριμμένα
1 κ.σ. κανέλα
3 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα ρίχνουμε σε μπολ μαzί με την κανέλα, τη ζάχαρη το βούτυρο σε κομματάκια και το ξύσμα του λεμονιού. Ζυμώνουμε το μείγμα να ενοποιηθεί και το βάζουμε στο ψυγείο. Παίρνουμε 2 φύλλα από τη συσκευασία και κόβουμε το κάθε φύλλο σε 8 κομμάτια –θα έχουμε 16 κομμάτια. Βγάζουμε το μείγμα του μήλου από το ψυγείο και βάζουμε από λίγο στην άκρη κάθε κομματιού από το φύλλο. Ρολάρουμε σαν τσιγάρο, διπλώνουμε την επάνω και την κάτω μεριά για να κλειστεί μέσα η γέμιση και «κολλάμε» με νερό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Στρώνουμε μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολα, αραδιάζουμε τις φλογέρες και ψήνουμε 15 λεπτά. Σερβίρουμε σε ρηχή πιατέλα, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγη κανέλα.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.