banner
banner
banner

Φιστίκι Αιγίνης: γεύση και γοητεία

Αίας Γιαννάκης Αίας Γιαννάκης Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013


Φιστίκι Αιγίνης: γεύση και γοητεία

Το φιστίκι Αιγίνης είναι ένας υπερήφανος νησιώτης στην καταγωγή! Κουβαλάει στις ρίζες του μια αύρα θαλασσινή και διαθέτει μεσογειακό ταμπεραμέντο που εντυπωσιάζει τους πάντες! Γοητευτικός καρπός με παιχνιδιάρικο πράσινο χρώμα και έντονο άρωμα που ταιριάζει «γάντι» στην ελληνική κουζίνα, γι’ αυτό οι μάγειρες και οι μαγείρισσες του τόπου μας χαίρονται να το χρησιμοποιούν στη ζαχαροπλαστική κυρίως και κατά περιπτώσεις στη μαγειρική, ενώ παρατηρούμε ότι στολίζει υπέροχα και κάποια αλλαντικά! Όπως και όλοι οι ξηροί καρποί, έτσι και το αγαπητό φιστίκι είναι θρεπτικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και διαθέτει καλά λιπαρά, απαραίτητα για τον οργανισμό μας, είναι όμως και ο καρπός με τις λιγότερες θερμίδες. Τρώγεται σκέτο, σε σαλάτες, φρουτοσαλάτες, ανάλατο ή αλατισμένο και σε διάφορα πιάτα κρεατικών. Το «πάντρεμα» όμως με τα σιροπιαστά, πιο παραδοσιακά γλυκά, είναι μοναδικό!  Για να μην σας πω τι γίνεται όταν μπλέκεται στα δίχτυα μιας αφράτης ζύμης muffin… Δείτε και μόνοι σας, στις πέντε συνταγές που ακολουθούν!

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος