Follow us

Φιστίκι Αιγίνης: γεύση και γοητεία


Φιστίκι Αιγίνης: γεύση και γοητεία

Το φιστίκι Αιγίνης είναι ένας υπερήφανος νησιώτης στην καταγωγή! Κουβαλάει στις ρίζες του μια αύρα θαλασσινή και διαθέτει μεσογειακό ταμπεραμέντο που εντυπωσιάζει τους πάντες! Γοητευτικός καρπός με παιχνιδιάρικο πράσινο χρώμα και έντονο άρωμα που ταιριάζει «γάντι» στην ελληνική κουζίνα, γι’ αυτό οι μάγειρες και οι μαγείρισσες του τόπου μας χαίρονται να το χρησιμοποιούν στη ζαχαροπλαστική κυρίως και κατά περιπτώσεις στη μαγειρική, ενώ παρατηρούμε ότι στολίζει υπέροχα και κάποια αλλαντικά! Όπως και όλοι οι ξηροί καρποί, έτσι και το αγαπητό φιστίκι είναι θρεπτικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και διαθέτει καλά λιπαρά, απαραίτητα για τον οργανισμό μας, είναι όμως και ο καρπός με τις λιγότερες θερμίδες. Τρώγεται σκέτο, σε σαλάτες, φρουτοσαλάτες, ανάλατο ή αλατισμένο και σε διάφορα πιάτα κρεατικών. Το «πάντρεμα» όμως με τα σιροπιαστά, πιο παραδοσιακά γλυκά, είναι μοναδικό! Για να μην σας πω τι γίνεται όταν μπλέκεται στα δίχτυα μιας αφράτης ζύμης muffin… Δείτε και μόνοι σας, στις πέντε συνταγές που ακολουθούν!

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.