Υλικά
3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο τουΥλικά για 12-14 κομμάτια περίπου
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 ½ κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. τσαγιού κανέλα σκόνη
1 φλιτζ. σταφίδες μαύρες
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. τσαγιού ξύσμα πορτοκαλιού
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τις σταφίδες.
Χτυπάτε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα προσθέτετε στο μπολ.
Ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνετε τη φανουρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 45.
Την αφήνετε να κρυώσει και την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.