Εύκολο vegan κέικ σοκολάτας με μαστίχα

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Υλικά
Υλικά

1 1/3   φλ. αλεύρι
1 φλ. ζάχαρη
½  φλ. καλό άγλυκο κακάο
2 κοφτά κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
¾ κοφτό κ.γ. τριμμένη μαστίχα
1/3  φλ. ελαιόλαδο απαλό
1/3 φλ. απαλό ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο -αν είναι δυνατόν ψυχράς εκθλίψεως) 
1  φλ. γάλα αμυγδάλου
(ταψάκι 23 εκ.)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο. Ανακατεύουμε το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι και κοσκινίζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τη μαστίχα και αφήνουμε στην άκρη.  Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ ή με τον αβγοδάρτη το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το γάλα αμυγδάλου και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα του ελαιολάδου στο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με τον αβγοδάρτη ή με κουτάλι ή δύο πιρούνια (αν υπάρχουν σβόλοι αλευριού, τους αγνοούμε, διότι αν συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τελείως, το κέικ δεν θα γίνει αφράτο). Μεταφέρουμε το χυλό στο λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας στο κέντρο του γλυκού την κοφτερή λάμα ενός μαχαιριού. Πρέπει να βγει καθαρή. Επίσης, θα είναι έτοιμο, αν ζουλώντας το με το δάχτυλο, η επιφάνεια ξαναέλθει στην αρχική της θέση.


Α.Τ



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος