banner
banner
banner

Εύκολη μους σοκολάτας-καφέ

Συνταγή

Εύκολη μους σοκολάτας-καφέ
υλικά

(για 4-5 μπολάκια)
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
50 ml δυνατού εσπρέσο
30 γρ. βούτυρο φρέσκο
3 αβγά
20 γρ. ζάχαρη 
μερικοί κόκκοι καφέ για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

banner
παρασκευή

Κόβουμε σε κομματάκια τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος, μαζί με το βούτυρο, να λιώσει σε μπαιν μαρί (στερεώνουμε το σκεύος επάνω από νερό που σιγοβράζει, χωρίς να το αγγίζει), ανακατεύοντας απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά αμέσως μόλις λιώσει. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους (θα χρειαστούμε τους 2 κρόκους). Τα χτυπάμε με το μίξερ και όταν γίνουν αφρός προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια μαρέγκα πολύ σφιχτή. Στο χλιαρό μείγμα σοκολάτας προσθέτουμε τους δύο κρόκους, που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει ελαφρά, και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε, να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Αφού έχει σχεδόν κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας και ανακατεύουμε να ενωθεί καλά με την κρέμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με σπάτουλα, με απαλές κινήσεις για να παραμείνει το μείγμα αφράτο. Γεμίζουμε τα μπολάκια ή χαμηλά ποτήρια και βάζουμε τη μους στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα. Σερβίρουμε με μερικούς κόκκους καφέ και, αν θέλουμε, μια κουταλιά σαντιγύ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος