Follow us

Εύκολα vegan pancakes φούρνου της Άννας Χοχλάκη


Εύκολα vegan pancakes φούρνου της Άννας Χοχλάκη

Υλικά

1 ώριμη μπανάνα
400 - 450 γρ. γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα
4 γρ. baking powder
2 γρ. σόδα
5 γρ. σιρόπι αγαύης
βανιλια 1 τσιμπιά
αλατι 1 τσιμπιά
30 γρ. ηλιέλαιο
20 γρ. μηλόξιδο
250 γρ . αλεύρι βρώμης

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης. Ανακατεύουμε γρήγορα για να μην αρχίσει να πήζει η βρώμη με τα υγρά και μοιράζουμε σε ταψί με λαδόκολλα 12 περίπου μερίδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 15'-20'.

Tips

- Το ίδιο μείγμα αν θέλουμε το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Εάν το μείγμα είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα.
- Τα pancakes αποθηκεύονται εύκολα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
- Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε αλμυρά σάντουιτς.
- Φτιάχνουμε μόνοι μας αλεύρι βρώμης αλέθοντας τα γνωστά flakes σε δυνατό μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα.
- Σερβίρουμε με κρέμα ζαχ/κής και φρέσκα φρούτα, σάλτσες φρούτων, σιρόπι σφένδαμου ή μαρμελάδες, πραλίνα και ξηρούς καρπούς και ότι άλλο μας αρέσει..!

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.