Εύκολα vegan pancakes φούρνου της Άννας Χοχλάκη

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020

 

Υλικά
Υλικά

1 ώριμη μπανάνα
400 - 450 γρ. γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα
4 γρ. baking powder
2 γρ. σόδα
5 γρ. σιρόπι αγαύης
βανιλια 1 τσιμπιά
αλατι 1 τσιμπιά
30 γρ. ηλιέλαιο
20 γρ. μηλόξιδο
250 γρ . αλεύρι βρώμης

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης. Ανακατεύουμε γρήγορα για να μην αρχίσει να πήζει η βρώμη με τα υγρά και μοιράζουμε σε ταψί με λαδόκολλα 12 περίπου μερίδες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 15'-20'.

Tips

- Το ίδιο μείγμα αν θέλουμε το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Εάν το μείγμα είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα. 
- Τα pancakes αποθηκεύονται εύκολα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
- Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε αλμυρά σάντουιτς.
- Φτιάχνουμε μόνοι μας αλεύρι βρώμης αλέθοντας τα γνωστά flakes σε δυνατό μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα.
- Σερβίρουμε με κρέμα ζαχ/κής και φρέσκα φρούτα, σάλτσες φρούτων, σιρόπι σφένδαμου ή μαρμελάδες, πραλίνα και ξηρούς καρπούς και ότι άλλο μας αρέσει..!


Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Γλυκά

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος