Follow us

Δροσιστική "σούπα" από κεράσια με κρασί

Δροσιστική "σούπα" από κεράσια με κρασί

Υλικά

υλικά

1 κ. κεράσια μαύρα, τραγανά

1 μπουκάλι κρασί ροζέ ή κόκκινο (π.χ. Αγιωργίτικο)

150 γρ. ζάχαρη

1 ξύλο κανέλας

4-5 γαρύφαλλα

3 αστεροειδείς γλυκάνισους

1/2 λεμόνι

1 σφηνάκι κιρς (απόσταγμα κερασιών) προαιρετικά

2 κ.σ. κορν φλάουρ

παρασκευή

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο, χωρίς να τα πετάξουμε.

Πασπαλίζουμε τα κεράσια με το κορν φλάουερ και τα αφήνουμε σε μπολ.

Βάζουμε σε ανάλογη κατσαρόλα το κρασί με τα μπαχαρικά, τα κουκούτσια, τη ζάχαρη και το λεμόνι, κομμένο σε φέτες με τη φλούδα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 20'.

Κατόπιν στραγγίζουμε το υγρό και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με τα κεράσια.

Μόλις πάρει βράση, αφήνουμε να σιγοβράσουν 10'-12'.

Προσθέτουμε το κιρς, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε τη "σούπα" πολύ κρύα γιά επιδόρπιο, σε βαθειά πιάτα, σκέτη ή με μπάλα παγωτού βανίλια.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.