banner
banner
banner

Δροσερό ρυζόγαλο με βασιλικό, φράουλες εποχής και βανίλια Μαδαγασκάρης

Συνταγή

Δροσερό ρυζόγαλο με βασιλικό, φράουλες εποχής και βανίλια Μαδαγασκάρης
Υλικά (για 4 άτομα)

300 ml γάλα
120 ml κρέμα γάλακτος
20 γρ. ρύζι καρολίνα
60 γρ. ζάχαρη
Λίγα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
10 φράουλες κομμένες σε φέτες
1 λουβί βανίλιας Μαδαγασκάρης σκισμένο κατά μήκος με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ρύζι για 20-25 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι). Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και ψιλοκόβουμε μέσα το βασιλικό και το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ. Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά. Ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ τις φράουλες με τα σποράκια από το λουβί της βανίλιας και 2 κ.σ. κρύο, απλό σιρόπι (προαιρετικά). Μοιράζουμε και τις φράουλες στα μπολ και σερβίρουμε.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος