Follow us

Δροσερό ρυζόγαλο με βασιλικό, φράουλες εποχής και βανίλια Μαδαγασκάρης

Δροσερό ρυζόγαλο με βασιλικό, φράουλες εποχής και βανίλια Μαδαγασκάρης

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

300 ml γάλα

120 ml κρέμα γάλακτος

20 γρ. ρύζι καρολίνα

60 γρ. ζάχαρη

Λίγα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού

10 φράουλες κομμένες σε φέτες

1 λουβί βανίλιας Μαδαγασκάρης σκισμένο κατά μήκος με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού

Εκτέλεση

Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ρύζι για 20-25 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι).

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και ψιλοκόβουμε μέσα το βασιλικό και το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ.

Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.

Ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ τις φράουλες με τα σποράκια από το λουβί της βανίλιας και 2 κ.σ κρύο, απλό σιρόπι (προαιρετικά).

Μοιράζουμε και τις φράουλες στα μπολ και σερβίρουμε.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.