Follow us

Δημιουργίες chef stories…

Το chef stories δημιουργήθηκε από την Ελένη και τη Σύλβια Κουμεντάκη στη Θεσσαλονίκη, όπου η φίρμα τους χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης. Τα ταλέντα ενώθηκαν, με την Ελένη να λατρεύει τη μαγειρική και τη Σύλβια να έχει αναλάβει το marketing.

Δημιουργίες chef stories…

Αξιοποιούν τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους παρασκευάζοντας με σπιτική φροντίδα chutney και μαρμελάδες από φρέσκα φρούτα και λαχανικά: chutney κόκκινης πιπεριάς με τζίντζερ, μήλου με πιπέρι καγιέν και άλλα, καθώς και μαρμελάδες φρούτων (όπως το εξαιρετικό αχλάδι με βανίλια ή το καρότο με ξύσμα πορτοκαλιού…) Τα τσάτνυ είναι ιδανικά συνοδευτικά για πιατέλες τυριών ή αλλαντικών αλλά και ψητά κρέατα, ανάλογα με το είδος τους. Οι πρωτότυπες μαρμελάδες τους έχουν πολλές χρήσεις. Η μικρή μονάδα τους, εκτός από αυτά αναλαμβάνει catering με δημιουργική σπιτική κουζίνα, που μπορεί να καλύψει από ένα…ταπεράκι της μαμάς και ένα finger food ως μεγάλες εκδηλώσεις. Όλα παρασκευάζονται με σπιτική φροντίδα και άψογα υλικά.
Τα καλαίσθητα βαζάκια με τις μαρμελάδες και τα ορεκτικά τσάτνυ δοκιμάστηκαν από τη γευσιγνωστική ομάδα του αθηνοραμαumami.gr. Σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας από ορισμένα.
Τσάτνυ με κόκκινη πιπεριά και τζίντζερ: έντονη και ευχάριστη η γεύση της πιπεριάς, ελαφρύ τζίντζερ, μέτρια πικάντικο και ισορροπημένο σε γλυκύτητα. Καλό προς πολύ καλό. Συνδυάστε το με ψαρονέφρι, ψητό κοτόπουλο ή ένα φρέσκο λευκό τυρί.
Τσάτνυ ντομάτα με θυμάρι: αρκετά γλυκό τσάτνυ, με έντονη την αίσθηση της ντομάτας και διακριτικό θυμάρι. Ενδιαφέρον, συνδυάζεται όμορφα με τυριά έντονης γεύσης.
Στο τσάτνυ κρεμμυδιού κυριαρχεί το γλυκόξινο τραγανό κρεμμύδι και η μυρωδιά του σε συνδυασμό με έντονο ξίδι και είναι ιδιαίτερο.
Το τσάτνυ μήλο με πιπέρι καγιέν είναι έντονα πικάντικο, με καλή αίσθηση του μήλου αλλά πολύ ξιδάτο.
Η μαρμελάδα με αχλάδι και καρπό βανίλιας έχει πολύ όμορφο άρωμα φρέσκου αχλαδιού και ευγενικά τονισμένη βανίλια. Στο στόμα πολύ καλή υφή, φρέσκο φρούτο και φινετσάτη γεύση. Πολύ καλή.
Η μαρμελάδα καρότο με ξύσμα πορτοκαλιού είναι πρωτότυπη, καθώς το χοντροξυσμένο καρότο διατηρεί τραγανή υφή και σε συνδυασμό με το πορτοκάλι δίνει ένα πολύ ενδιαφέρον σύνολο, με μετρημένη γλυκύτητα.
Όλα παρασκευάζονται με ελληνικές πρώτες ύλες, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και γλυκόζη και με πρωτότυπες συνταγές.
Θα έχετε την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε στο φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή-Γεύσεις Άνοιξη 2014 στην Τεχνόπολη. Σύντομα από το site τους θα υπάρχει και η δυνατότητα ηλεκτρονικών πωλήσεων, ενώ θα διατεθούν και σε επιλεγμένα καταστήματα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την εταιρεία.

(chef stories, Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 32 Θεσ/νίκη, τηλ. 2310 471628 www.chefstories.gr)

Ν.Γ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.