Follow us

“Γλυκά χωρίς…” του Χρήστου Βέργαδου

Χωρίς ζάχαρη ή χωρίς αβγά; Μήπως χωρίς γλουτένη; Ένας καταξιωμένος ζαχαροπλάστης τολμά να βάλει “νερό στο κρασί του” και να δημιουργήσει συνταγές για όσους έχουν λόγους να στερούνται…

“Γλυκά χωρίς…” του Χρήστου Βέργαδου

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο για πολλούς το νέο βιβλίο του Χρήστου Βέργαδου, ενός καταξιωμένου pastry chef, με πλούσιο βιογραφικό σε Γαλλία και Ελλάδα και καθηγητή ζαχαροπλαστική. Όπως φαίνεται και από τον τίτλο, εδώ θα βρούμε γλυκά, που δεν περιέχουν κάποια κοινά υλικά της ζαχαροπλαστικής, ανάλογα με την περίπτωση. Το συμπέρασμα, που εμφανίζεται και σαν υπότιτλος του βιβλίου είναι ότι, τελικά… “τα γλυκά είναι για όλους!”. Είναι, όντως, εντυπωσιακό το πόσα είναι τα “χωρίς”, που διαχειρίστηκε σε αυτό το βιβλίο ο Χρήστος Βέργαδος. Έχει για όλους!

Τα κεφάλαια: Χωρίς ζωικά, Χωρίς αλεύρι, Χωρίς αβγά, Χωρίς γλουτένη, Χωρίς ζάχαρη, Χωρίς χρόνο, Χωρίς πολλές θερμίδες, Χωρίς φούρνο… Έτσι, λοιπόν, για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις έναν κορμό μόκα ή τούρτα Πάβλοβα χωρίς γλουτένη, σαραγλί χωρίς ζωικά, κέικ καρύδας χωρίς αλεύρι, τάρτα μήλου χωρίς ζάχαρη…

“Γλυκά χωρίς…” του Χρήστου Βέργαδου

Σχετικά με τον συγγραφέα, να αναφέρουμε χαρακτηριστικά, ότι ο Χρήστος Βέργαδος το 2012 ανέλαβε pastry chef στο βραβευμένο µε ένα αστέρι Michelin εστιατόριο του François Gagnaire στη νότια Γαλλία. Είναι pastry chef και δηµιουργός του µενού γλυκών κορυφαίων εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό και τεχνικός σύµβουλος ζαχαροπλαστικής µεγάλης εταιρείας γρήγορου φαγητού. Τον Δεκέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Σχολείο Ζαχαροπλαστικής”, το οποίο δεν άργησε να γίνει best seller και να κερδίσει το βραβείο αναγνωστών στην κατηγορία ΕΥ ΖΗΝ.

Αξίζει αναφορά και στο πολύ καλό food styling και τις φωτογραφίες των συνταγών.

Ειδικά για τους αναγνώστες μας, μας δίνει μια συνταγή από το εν λόγω βιβλίο, ενώ στη συνέχεια θα βρείτε και τρεις ακόμα συνταγές. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.