Υλικά
Υλικά
115 γρ. ψιλή ζάχαρη
¼ του κ.γλ. αποξηραμένα λουλουδάκια λεβάντας
115 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
185 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. γάλα
Για το γλάσο
115 γρ. ζάχαρη-άχνη περασμένη από κόσκινο
1 ασπράδι αυγού
Μοβ χρώμα ζαχαροπλαστικής
12 κλαράκια φρέσκια λεβάντα
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες μέσα στα ειδικά φορμάκια για muffins ή cupcakes.
Βάζουμε τη ζάχαρη και τα λουλουδάκια της λεβάντας στο μπλέντερ και δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα αυγά ένα ένα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε και το γάλα και αδειάζουμε το χυλό στις χάρτινες θήκες.
Ψήνουμε για περίπου 18 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Διακόσμηση
Χτυπάμε τη ζάχαρη-άχνη μαζί με το ασπράδι προσθέτοντας μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής, ώστε το γλάσο να πάρει το χρώμα της λεβάντας.
Με ένα κουτάλι ή κορνέ αδειάζουμε το γλάσο πάνω στα κεϊκάκια και στολίζουμε το καθένα με ένα κλωναράκι φρέσκιας λεβάντας.
Πριν τα σερβίρουμε, τα αφήνουμε λίγη ώρα για να σταθεροποιηθούν.