Follow us

Crostata με κρέμα αμυγδάλου και φρέσκα σύκα

Crostata με κρέμα αμυγδάλου και φρέσκα σύκα

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

1 1/4 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση

½ κ.γ  ζάχαρη

½ κ.γ. αλάτι

½ φλ. βούτυρο

2-4 κ.γ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση

½ φλ.  ασπρισμένα αμύγδαλα

½ φλ.  ζάχαρη

2 αβγά

4 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.γ. αλεύρι για κάθε χρήση

1 δόση βανιλίνης 

1 πρέζα αλάτι

500 ώριμα φρέσκα σύκα 

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη: βάζουμε στο μπλέντερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και δουλεύουμε για 20 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.

Προσθέτουμε και το παγωμένο νερό και ξαναδουλεύουμε άλλα 30 δευτερόλεπτα.

Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στις 2 ώρες.

Φτιάχνουμε τη γέμιση: βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και δουλεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε το 1 αβγό, το βούτυρο, το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα και τα κόβουμε σε μέτριες φέτες. Τα ραντίζουμε με το λεμόνι και τα αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες σε πάχος 1 εκ.σε ένα κυκλικό φύλλο διαμέτρου 35 εκ.

Απλώνουμε τη γέμιση στο κέντρο, αφήνοντας τριγύρω ένα περιθώριο 5 εκ., διπλώνουμε το φύλλο επάνω στη γέμιση και πιέζουμε ελαφρά (θα καλυφθεί μόνο η περίμετρος ενώ στο κέντρο η κρέμα θα μείνει ακάλυπτη). Χτυπάμε το άλλο αβγό και αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου.

Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε επάνω τη σφολιάτα.

Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε με τα σύκα.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.