Cremeux μοσχολέμονο (λάιμ) με σος σοκολάτα

Συνταγή

Cremeux μοσχολέμονο (λάιμ) με σος σοκολάτα
Υλικά για 3-4 μερίδες

Για τη ζύμη μπισκότου
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. αβγά
1 δόση βανιλίνη
100 κακάο σκόνη
Για το cremeux μοσχολέμονο (λάιμ)
150 γρ. αβγά
175 γρ. ζάχαρη
140 γρ. χυμό λάιμ
40 γρ. πουρέ μάνγκο
Ξύσμα από 1 λάιμ
3 φύλλα ζελατίνη
25 γρ. βούτυρο
650 ml κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη
Για το γλάσο σοκολάτας
200 γρ. σοκολάτα λευκή
200 γρ. βούτυρο κακάο
Χρώμα κίτρινο η πράσινο (ειδικό για σοκολάτα)
Ξύσμα λεμονιού
Για τη ζύμη μπισκότου
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. αβγά
1 δόση βανιλίνη
100 κακάο σκόνη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη μπισκότου: ζυμώνουμε για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το φτερό. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικο χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. Τρίβουμε σε μπλέντερ και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε το cremeux λάιμ: βράζουμε σε μια κατσαρολα τον χυμό λάιμ, τον πουρέ και 100 γρ. από τη ζάχαρη. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ρίχνοντας σιγά-σιγά το πρώτο μείγμα στο δεύτερο και επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά χωρίς να αφήσουμε το μείγμα να πάρει βράση. Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και προσθέτουμε τη ζελατίνη, που την έχουμε ήδη μαλακώσει σε κρύο νερό για 5 λεπτά και την έχουμε στύψει. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με ένα ραβδομπλέντερ για να πετύχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Γεμίζουμε τις φόρμες λεμονιού και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για μια μέρα.
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας: λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο κακάο και προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Όσο είναι ακόμα ρευστό και χλιαρό το μείγμα, βγάζουμε από την κατάψυξη τα cremeux λάιμ και τα βουτάμε μέσα. Τα αφήνουμε να στερεοποιηθούν. Μοιράζουμε το τριμμένο μπισκότο σε πιάτα και τοποθετούμε από ένα cremeux λάιμ επάνω.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Τα Τρία Γουρουνάκια", στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Γλυκά

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος