banner
banner
banner

Crema Catalana

Συνταγή

Crema Catalana
Υλικά

2¼ φλ. γάλα με πλήρη λιπαρά
Φλούδα από ένα μέτριο λεμόνι και από ένα μέτριο πορτοκάλι
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
4 μεγάλοι κρόκοι αβγών
1/3  φλ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ.  κορνφλάουρ
Ζάχαρη άχνη για το καραμέλωμα

banner
Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα με απαλό, κίτρινο χρώμα. Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα με τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας και το αφήνουμε να πάρει βράση. Αφαιρούμε τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας από το ζεστό γάλα. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό να γίνει σαν απαλή αλοιφή. Ρίχνουμε στο κορνφλάουρ 1 -2 κ.σ. ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα κορνφλάουρ –γάλα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά –σιγά κουταλιές από το γάλα στο μείγμα αβγά –ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από την εστία και μοιράζουμε την κρέμα σε 6-8 πήλινα ή γυάλινα πυρίμαχα φορμάκια. Την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια την βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 6 ώρες. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με μια λεπτή στρώση ζάχαρης. Αν δεν έχουμε φλόγιστρο, προθερμαίνουμε πολύ καλά το γκριλ στο μέγιστο, βάζουμε στη σχάρα τα φορμάκια και τα αφήνουμε γύρω στα 2 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος