Υλικά
120 ml ηλιέλαιο Υλικά (Για 30 cookies)
60 ml νερό
50 ml χυµό πορτοκάλι
10 ml κονιάκ
25 γρ. µέλι
250 γρ. αλεύρι µαλακό ζαχαροπλαστικής
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
1/2 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
1/3 κ.γ. σόδα
2 κάψουλες βανίλιας
1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας
1/4 κ.γ. γαρίφαλο, τριµµένο
Εκτέλεση
Σε ένα µπολ βάζετε το ηλιέλαιο, το νερό, το κονιάκ, το µέλι, την κανέλα, το γαρίφαλο και τις βανίλιες, και ανακατεύετε µε σύρµα χειρός.
Κατόπιν διαλύετε τη σόδα στον χυµό πορτοκάλι και τον προσθέτετε στο προηγούµενο µείγµα.
Έπειτα ρίχνετε το αλεύρι, το µπέικιν και τις σταγόνες σοκολάτας, και οµογενοποιείτε ανακατεύοντας µε το χέρι.
Παίρνετε κοµµατάκια ζύµης µε τα χέρια σας και τα τοποθετείτε σε λαµαρίνα στρωµένη µε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο, στον αέρα, στους 160° C για 15 λεπτά περίπου.