Follow us

Cookies με καρύδα και λάιμ

Cookies με καρύδα και λάιμ

Υλικά

Υλικά

½ φλ. καρύδα

½ φλ. ζάχαρη

2 κ.σ. ξύσμα λάιμ

1 δόση βανιλίνη 

2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κυβάκια

Για το λάσο λάιμ:

2 φλ.  ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. ξύσμα λάιμ

1 κ.σ. χυμό ςλάιμ

2-3 κ.σ.  νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Bάζουμε στη μουλινέτα την καρύδα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λάιμ και τη βανίλια.

Δουλεύουμε μερικές φορές μέχρι να γίνει η καρύδα σαν σκόνη.

Μεταφέρουμε στο μπολ του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο –λίγο το βούτυρο χτυπώντας συνέχεια, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά -η ζύμη θα είναι αρκετά στεγνή.

Αφήνουμε το μίξερ και μεταφέρουμε σε λεκάνη.

Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να μαλακώσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Την πλάθουμε σε μπάλα και στη συνέχεια τη χωρίζουμε στη μέση.

Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, πάχους 5 χιλ.

Κόβουμε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 3.5 εκ.

και τα βάζουμε επάνω σε αντικολλητική λαμαρίνα φούρνου (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμίτσες για τάρτες με δαντελωτό χείλος). Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κάτω μεριά.

Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε τα κρυώσουν τελείως.

Φτιάχνουμε το γλάσο, χτυπώντας ελαφρά την ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και το χυμό λάιμ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε 2 -3 κ.σ νερό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσει το γλάσο πυκνότητα που θα μας επιτρέπει να το απλώσουμε.

Απλώνουμε το γλάσο επάνω στα cookies και πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λάιμ ακόμα.

Α.Τ.

Α.Τ.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.