Follow us

Cookies γλυκάλμυρα με ανθό αλατιού και πιπέρι καγιέν

Cookies γλυκάλμυρα με ανθό αλατιού και πιπέρι καγιέν

Υλικά

Υλικά

1 φλ. αλεύρι

1 φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη

1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 κ.γ. fleur de seul (ανθό αλατιού)

200 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

¾  φλ. άχνη ζάχαρη

¼ φλ  λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

2 κρόκοι αβγού

1 δόση βανιλίνη

Αλάτι (Maldon αν θέλουμε) για πασπάλισμα 

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το πιπέρι cayenne και το αλάτι σε μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ χειρός την άσπρη και την καστανή ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και τους κρόκους μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι με το κακάο.

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μέτρια ζύμη –αν πιέσουμε με το δάχτυλο πρέπει να επανέρχεται στη θέση του το ζυμάρι σε 3 δευτερόλεπτα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα και σχηματίζουμε μπάλες.

Τις βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα επάνω σε λαδόκολλα και σκεπασμένες με μεμβράνη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C και στρώνουμε 2 μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα.

Βγάζουμε τις μπάλες της ζύμης μια –μια και ανοίγουμε γρήγορα σε φύλλο πάχους 9 χιλ.

Κόβουμε με κουπ πατ στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 4 εκ.

και τα ακουμπάμε στη λαδόκολλα, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 2 εκ..

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι Maldon και φουρνίζουμε και τα δύο ταψιά.

Ψήνουμε περίπου 15 λεπτά, αλλάζοντας θέση στο κάθε ταψί στη μέση του ψησίματος (βάζουμε το πάνω ταψί στην κάτω θέση και το άλλο αντίστοιχα) και στρίβοντας το κάθε ταψί ώστε το μπροστινό μέρος να πάει προς τα πίσω.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα cookies να κρυώσουν μέσα στα ταψιά για 3 λεπτά, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Α.Τ.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.