Υλικά
1 φλ. αλεύριΥλικά
1 φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. fleur de seul (ανθό αλατιού)
200 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
¾ φλ. άχνη ζάχαρη
¼ φλ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
2 κρόκοι αβγού
1 δόση βανιλίνη
Αλάτι (Maldon αν θέλουμε) για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το πιπέρι cayenne και το αλάτι σε μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ χειρός την άσπρη και την καστανή ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και τους κρόκους μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι με το κακάο.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μέτρια ζύμη –αν πιέσουμε με το δάχτυλο πρέπει να επανέρχεται στη θέση του το ζυμάρι σε 3 δευτερόλεπτα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα και σχηματίζουμε μπάλες.
Τις βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα επάνω σε λαδόκολλα και σκεπασμένες με μεμβράνη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C και στρώνουμε 2 μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα.
Βγάζουμε τις μπάλες της ζύμης μια –μια και ανοίγουμε γρήγορα σε φύλλο πάχους 9 χιλ.
Κόβουμε με κουπ πατ στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 4 εκ.
και τα ακουμπάμε στη λαδόκολλα, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 2 εκ..
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι Maldon και φουρνίζουμε και τα δύο ταψιά.
Ψήνουμε περίπου 15 λεπτά, αλλάζοντας θέση στο κάθε ταψί στη μέση του ψησίματος (βάζουμε το πάνω ταψί στην κάτω θέση και το άλλο αντίστοιχα) και στρίβοντας το κάθε ταψί ώστε το μπροστινό μέρος να πάει προς τα πίσω.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα cookies να κρυώσουν μέσα στα ταψιά για 3 λεπτά, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Α.Τ.