Υλικά
3/4 φλ. βούτυρο που το έχουμε αφήσει να μαλακώσει εκτός ψυγείουΥλικά
½ φλ. καστανή ζάχαρη
½ κ.γ τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 αβγά -χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 δόση βανιλίνη
1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
για τη γέμιση eggnog:
1/3 φλ. φρέσκο βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει
1 φλ. άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. ρούμι
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα το βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
Ρίχνουμε τους κρόκους και τη βανίλια και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ.
Ρίχνουμε όσο περισσότερο αλεύρι μπορούμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ, μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, ώστε να γίνει το μείγμα μια ζύμη.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα ή έως ότου η ζύμη να μπορεί να πλάθεται. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Ντύνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου.
Χτυπάμε τα ασπράδια και τα καρύδια σε μπολ.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μπάλες διαμέτρου 3 εκ.
κυλάμε κάθε μπάλα στο μείγμα ασπράδια –καρύδια και τη βάζουμε στη λαμαρίνα αφήνοντας απόσταση 3 εκ.
ανάμεσά τους.
Πιέζουμε με τον αντίχειρά μας στο κέντρο τους να κάνουμε ένα βαθούλωμα. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι οι άκρες τους να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
Εάν το κέντρο των cookies φουσκώσει κατά το ψήσιμο, τα πιέζουμε στο κέντρο με το πίσω μέρους ενός κουταλιού του γλυκού για να ξανασχηματισθεί το βαθούλωμα.
Ξεφουρνίζουμε και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Φτιάχνουμε τη γέμιση eggnog, ανακατεύοντας καλά το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη, το ρούμι και το μοσχοκάρυδο και γεμίζουμε το βαθούλωμα με λίγο από το μείγμα (1/2 κ.γ.) Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με επιπλέον μοσχοκάρυδο.
Α.Τ.