Follow us

Cookies γεμιστά με eggnog και καρύδια

Cookies γεμιστά με eggnog και καρύδια

Υλικά

Υλικά

3/4 φλ. βούτυρο που το έχουμε αφήσει να μαλακώσει εκτός ψυγείου

½ φλ. καστανή ζάχαρη

½ κ.γ τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 αβγά -χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια

1 δόση βανιλίνη 

1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 ½ φλ. ψιλοκομμένα καρύδια

για τη γέμιση eggnog:

1/3 φλ. φρέσκο βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει

1 φλ. άχνη ζάχαρη

1 κ.σ. ρούμι

1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο 

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα το βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.

Ρίχνουμε τους κρόκους και τη βανίλια και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ.

Ρίχνουμε όσο περισσότερο αλεύρι μπορούμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ, μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, ώστε να γίνει το μείγμα μια ζύμη.

Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα ή έως ότου η ζύμη να μπορεί να πλάθεται. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Ντύνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου.

Χτυπάμε τα ασπράδια και τα καρύδια σε μπολ.

Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μπάλες διαμέτρου 3 εκ.

κυλάμε κάθε μπάλα στο μείγμα ασπράδια –καρύδια και τη βάζουμε στη λαμαρίνα αφήνοντας απόσταση 3 εκ.

ανάμεσά τους.

Πιέζουμε με τον αντίχειρά μας στο κέντρο τους να κάνουμε ένα βαθούλωμα. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι οι άκρες τους να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.

Εάν το κέντρο των cookies φουσκώσει κατά το ψήσιμο, τα πιέζουμε στο κέντρο με το πίσω μέρους ενός κουταλιού του γλυκού για να ξανασχηματισθεί το βαθούλωμα.

Ξεφουρνίζουμε και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Φτιάχνουμε τη γέμιση eggnog, ανακατεύοντας καλά το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη, το ρούμι και το μοσχοκάρυδο και γεμίζουμε το βαθούλωμα με λίγο από το μείγμα (1/2 κ.γ.) Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με επιπλέον μοσχοκάρυδο.

Α.Τ.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.