Follow us

Cookies βουτύρου με αμύγδαλα

Cookies βουτύρου με αμύγδαλα

Υλικά

υλικά

3 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλ.τσ. φρέσκο βούτυρο σε κομματάκια

1/2 φλ.ζάχαρη + 1/4 για το τύλιγμα

3/4 φλ.τσ. αμύγδαλα ωμά, ακαθάριστα

1 κ.γ.υγρό άρωμα βανίλιας

1/2 κ.γ. υγρό άρωμα πικραμύγδαλου

1/2 κ.γ.αλάτι

παρασκευή

Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα τη ζάχαρη με το αλάτι και προσθέτουμε το βούτυρο και τα αρώματα.

Χτυπάμε 1' μέχρι να μαλακώσει και να γίνει λείο το μείγμα.

Προσθέτουμε σε τρεις δόσεις το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να στέκεται στους αναδευτήρες.

Την ανακατεύουμε λίγο με σπάτουλα.

Κάνουμε τη ζύμη ένα ρολό με διάμετρο περίπου 4εκ.

και την τυλίγουμε σε μεμβράνη.

Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο (ή και όλη τη νύχτα).

Απλώνουμε στον πάγκο την υπόλοιπη ζάχαρη και κυλάμε επάνω το ρολό της ζύμης, πιέζοντας να κολλήσει η ζάχαρη.

Κόβουμε με καλό μαχαίρι δίσκους 6 χιλ.

τους βάζουμε σε ταψάκι καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, σε απόσταση 2εκ.

μεταξύ τους και ψήνουμε τα μπισκότα 12'-15'.

Τα αφήνουμε 2'-3' πριν τα μεταφέρουμε με το χαρτί σε σχάρα γιά να κρυώσουν τελείως.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά