ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

Chocolate Lava Cake

Chocolate Lava Cake

Υλικά

Υλικά (8 μερίδες)

250 γρ. πικρή κουβερτούρα

230 γρ. ανάλατο βούτυρο

4 αυγά

1 δόση βανίλια

1/2 φλιτζ. ζάχαρη

1 κουτ. σούπας ταμπάσκο

4 κουτ. σούπας αλεύρι ολικής αλέσεως

1/2 κουτ. τσαγιού τριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κουτ. τσαγιού τριμμένη κανέλα

5 κουτ. σούπας μπράντι

1 πρέζα αλάτι

8 κουτ. τσαγιού ζάχαρη-άχνη

Γαρνιτούρα

8 καυτερές κόκκινες πιπεριές

1 φλιτζ. ξίδι

1 1/2 φλιτζ. νερό

2 μπαστουνάκια κανέλα

6 μοσχοκάρφια (γαρίφαλο)

1 κουταλάκι καρδάμωμο

1 φλιτζ. ζάχαρη

Χρόνος παρασκευής 60΄

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Αλείφετε 8 πυρίμαχα φορμάκια των 113ml με βούτυρο, τα αλευρώνετε και τα τινάζετε για να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι.

Κόβετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε κύβους.

Τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μια βαθύτερη κατσαρόλα με νερό που να του φθάνει μέχρι τη μέση (μπεν-μαρί).

Σιγοβράζετε το νερό ανακατεύοντας διαρκώς το μείγμα σοκολάτα-βούτυρο μέχρι να λιώσει.

Προσέχετε να μην πέσει ούτε σταγόνα νερό μέσα, διότι η σοκολάτα θα κάνει κόμπους.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να πάρουν ένα πολύ απαλό ασπροκίτρινο χρώμα και να φουσκώσουν (περίπου 10 λεπτά).

Προσθέτετε το ταμπάσκο, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το αλάτι.

Συνεχίζετε να δουλεύετε το μείγμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο.

Γαρνιτούρα
Βγάζετε το κοτσανάκι από τις πιπεριές, αφαιρείτε τους σπόρους και τις λευκές μεμβράνες, προσπαθώντας να τις κρατήσετε ολόκληρες.

Ζεσταίνετε ένα γυάλινο βάζο των 800ml κάτω από ζεστό καυτό νερό και βάζετε μέσα τις πιπεριές.

Βράζετε το ξίδι με το 1 φλιτζάνι νερό σε ένα κατσαρολάκι με τα μπαστουνάκια της κανέλας, τα γαρίφαλα και το καρδάμωμο για 5 λεπτά.

Ρίχνετε το μείγμα επάνω στις πιπεριές και κλείνετε το βάζο.

Αφήνετε να μείνουν 30 λεπτά.

Τις βγάζετε, τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Ανακατεύετε τη ζάχαρη και 1 κουταλιά νερό σε ένα κατσαρολάκι και βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να έχετε ένα ανοιχτόχρωμο σιρόπι καραμέλας.

Βουτάτε μια μια τις πιπεριές στο σιρόπι και τις αφήνετε στην άκρη.

Βγάζετε το χυλό από το ψυγείο και γεμίζετε τα φορμάκια με το χυλό του κέικ κατά τα 3/4.

Ψήνετε για 13-15 λεπτά.

Πασπαλίζετε με ζάχαρη-άχνη και βάζετε επάνω στο καθένα μια καραμελωμένη πιπεριά.

Σερβίρετε αμέσως.

Σημ.:
Αυτή η συνταγή ΔΕΝ είναι δική μου.

Τη βρήκα στο σάιτ του tabasco (www.tabasco.com) και την επινόησε η κ.

Tracy Moore από τη Μινεάπολη, η οποία πήρε και το Μεγάλο Βραβείο στον 5ο Εθνικό διαγωνισμό Cook & Ladder που οργάνωσε το Tabasco!

Διατροφική εκτίμηση
580 kcal/ μερίδα
Τα μυρωδικά και η σοκολάτα προσφέρουν πλούσια αντιοξειδωτική ικανότητα, αυξημένη συγκέντρωση βιταμινών του συμπλέγματος Β, αλλά και μαγνήσιο, φώσφορο και ψευδάργυρο.

Διατροφική αξιολόγηση συνταγών από τη Μελίνα Σ.

Καριπίδου, MSc κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο.

Γαρνιτούρα Βγάζετε το κοτσανάκι από τις πιπεριές, αφαιρείτε τους σπόρους και τις λευκές μεμβράνες, προσπαθώντας να τις κρατήσετε ολόκληρες. Αφήνετε να μείνουν 30 λεπτά. Τις βγάζετε, τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Βουτάτε μια μια τις πιπεριές στο σιρόπι και τις αφήνετε στην άκρη. Βγάζετε το χυλό από το ψυγείο και γεμίζετε τα φορμάκια με το χυλό του κέικ κατά τα 3/4. Σερβίρετε αμέσως. Σημ.: Αυτή η συνταγή ΔΕΝ είναι δική μου. Τη βρήκα στο σάιτ του tabasco (www.tabasco.com) και την επινόησε η κ. Tracy Moore από τη Μινεάπολη, η οποία πήρε και το Μεγάλο Βραβείο στον 5ο Εθνικό διαγωνισμό Cook & Ladder που οργάνωσε το Tabasco! Διατροφική εκτίμηση580 kcal/ μερίδαΤα μυρωδικά και η σοκολάτα προσφέρουν πλούσια αντιοξειδωτική ικανότητα, αυξημένη συγκέντρωση βιταμινών του συμπλέγματος Β, αλλά και μαγνήσιο, φώσφορο και ψευδάργυρο. Διατροφική αξιολόγηση συνταγών από τη Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.