banner
banner
banner

Cheesecake τυριών (των ζαχαροπλαστισσών Γιούλης Βασιλάκη -Ιωσηφίνας Παπαδάκη)

Συνταγή

Cheesecake τυριών (των ζαχαροπλαστισσών Γιούλης Βασιλάκη -Ιωσηφίνας Παπαδάκη)
Υλικά

Για τη βάση
550 γρ. μπισκότα digestive
200 γρ. παξιμάδι
280 γρ. βούτυρο
50 γρ. καρύδια
Για τα ζαχαρωμένα καρύδια
500 γρ καρύδια
300 γρ ζάχαρη
Για την κρέμα
600 γρ. ανθόγαλο
600 γρ. γιαούρτι
400 γρ. τυρί κρέμα
20 γρ. άχνη ζάχαρη
1 lt φυτική κρέμα γάλακτος
Για το σερβίρισμα
μέλι, κανέλα και καρύδια ή μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι

banner
Eκτέλεση

Φτιάχνουμε τη βάση: αλέθουμε ένα -ένα τα υλικά στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε λεκάνη. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα καρύδια: σιγοβράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αλειφθούν τα καρύδια με καραμέλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: βάζουμε το ανθόγαλο, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη στο μίξερ και δουλεύουμε 3 -4 λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε λίγη -λίγη την κρέμα, συνεχίζοντας να δουλεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
Στρώνουμε το μείγμα των μπισκότων σε μια φόρμα με σούστα. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα και γαρνίρουμε με τα καρύδια. Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το γλυκό, περιχύνουμε κάθε κομμάτι με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος