Follow us

Cheesecake ψυγείου με εξωτικά φρούτα

Cheesecake ψυγείου με εξωτικά φρούτα

Υλικά

υλικά

300 γρ. μπισκότα speculoos

400 γρ. τυρί Φιλαδέλφια

250 ml γάλα 

3 κρόκοι αβγών

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο φράσκο

1 λοβό βανίλιας

4 φύλλα ζελατίνας (των 2 γρ. το καθένα)

1/2 ανανά φρέσκο (ή μία μέτρια κονσέρβα στραγγισμένο)

1 μέτριο ώριμο μάνγκο

2 ακτινίδια

γιά το κουλί πορτοκαλιού:

150ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

2 ώριμα ροδάκινα (ή passion fruits)

1κ.γ. κοφτό κορν φλάουερ

20 γρ. ζάχαρη άχνη

παρασκευή

Ντύνουμε με χαρτί ψησίματος μιά φόρμα με έλασμα.

Λυώνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να μην πάρει βράση.

Θρυματίζουμε σ' ενα μπολ τα μπισκότα, προσθέτουμε το βούτυρο και βάζουμε το μείγμα στη φόρμα.

Το πατάμε καλά να γίνει ένα σκληρό στρώμα.Βάζουμε τη ζελατίνα να μουλιάσει σ' ενα βαθύ πιάτο με νερό.

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι ν' ασπρίσουν.Σ' ένα μέτριο κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με το λοβό της βανίλιας, σχισμένο στη μέση και τα σποράκια ξυσμένα (ξύνουμε με κουταλάκι το εσωτερικό)και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει 2'. Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά να πήξει ελαφρά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το σημείο να καλύπτει τη ράχη του κουταλιού (προσοχή, δεν πρέπει να βράσει).

Βγάζουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε τη ζελατίνα και τη βάζουμε στη ζεστή κρεμ ανγκλέζ ανακατεύοντας να λυώσει.

Αφαιρούμε το λοβό της βανίλιας και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εκτός ψυγείου.Σε μεγάλο μπολ δουλεύουμε με πιρούνι το τυρί να αφρατέψει και προσθέτουμε την κρέμα.

Ανακατεύουμε καλά να γίνει μία κρέμα ομοιογενής και την απλώνουμε επάνω στα μπισκότα.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο γιά 1 ώρα.Κόβουμε τον ανανά, το μάνγκο και τα ακτινίδια σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν, κρατώντας το χυμό που θα κυλήσει.

Σ' ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, όσο χυμό άφησαν τα φρούτα και τη σάρκα από τα ροδάκινα, λυωμένη με πιρούνι.

Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε 2 κ.σ κρύο νερό και το προσθέτουμε.

Αφήνουμε να σιγοβράσει λίγα λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει ελαφρά και κατόπιν το περνάμε από λεπτό σουρωτήρι.

Κρατάμε αυτή τη σάλτσα φρούτων (κουλί) σε μπολ, γιά το σερβίρισμα.Οταν πήξει το cheesecake απλώνουμε στην επιφάνεια τα φρούτα.

Την ώρα του σερβιρίσματος το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

Σερβίρουμε με μιά κουταλιά από τη σάλτσα γύρω γύρω.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.