Follow Tasty Guide

Cheesecake με τόπινγκ από κρέμα γιαουρτιού

Cheesecake με τόπινγκ από κρέμα γιαουρτιού

Υλικά

υλικά

2 φλ. τσ. μπισκότα ντιτζέστιβ

4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, λυωμένο

1 κ.σ. ζάχαρη

γιά την κρέμα τυριού:

1 φλ.τσ. τυρί τύπου Φιλαδέλφια

1 φλ.τσ. τυρί μασκαρπόνε

1 φλ.τσ. ζάχαρη

3 αβγά

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

γιά το τόπινγκ:

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. λικέρ Αμαρέτο ή 1 κ.γ. εσάνς πικραμύγδαλου

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη και το λυωμένο βούτυρο.

Απλώνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με έλασμα και πιέζουμε καλά με τη ράχη ενός κουταλιού, να γίνει το μείγμα συμπαγές, στον πάτο και λίγο στα τοιχώματα.

Ψήνουμε γιά 15'-20' και το αφήνουμε να κρυώσει. Γιά να φτιάξουμε την κρέμα, αναμειγνύουμε τα τυριά στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε ν' αφρατέψουν, 1'-2'.

Προσθέτουμε το ξύσμα και τμηματικά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα και κατόπιν ένα-ένα τ' αβγά, μέχρι να ενσωματωθούν.

Γεμίζουμε με το μείγμα τη φόρμα και ψήνουμε γιά 40'-45΄, μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα, όχι περισσότερο.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει αρκετά, πριν βάλουμε το τόπινγκ.

Γιά να φτιάξουμε το τόπινγκ, ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τη ζάχαρη και το Αμαρέτο ή την εσάνς πικραμύγδαλου, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.

Μεταφέρουμε το τσίζκεϊκ σε πιατέλα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με την κρέμα γιαουρτιού.

Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί 2-3 ώρες εκτός ψυγείου, πριν το σερβίρουμε ( αυτό δεν ισχύει αν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη των 26ο, οπότε το βάζουμε στο ψυγείο και το βγάζουμε 30' πριν το σερβίρισμα).

Αυτό το γλυκό μπορεί να συνοδευτεί εξαιρετικά με κομμένες φράουλες.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά