Follow us

Cheesecake με ρόδι

Cheesecake με ρόδι

Υλικά

υλικά

250 γρ. μπισκότα digestive (ή ανάλογη ποσότητα από τα μπισκότα που προτιμάτε)

1/2 φλ.τσ. φρέσκο βούτυρο (εκτός ψυγείου)

1/4 φλ.τσ. ζάχαρη

για την κρέμα:

650 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια

1 1/2 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

3/4 φλ.τσ. ζάχαρη

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη

ελάχιστο αλάτι

1 ρόδι, τους σπόρους

για το σιρόπι ροδιού:

500 χυμό ροδιού*

2 φλ.τσ. ζάχαρη

1 φλ.τσ. νερό

παρασκευή

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και τα πιέζουμε πολύ καλά στον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας ή ενός σκεύους, που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.

Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει η βάση.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα: διαλύουμε τη ζελατίνη σύμφωνα με τις οδηγίες σε ελάχιστο νερό.

Στο μίξερ αναμειγνύουμε το τυρί, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το ξύσμα μέχρι να γίνει μια κρέμα.

Προσθέτουμε τη διαλυμένη ζελατίνη και αναμειγνύουμε.

Αδειάζουμε την κρέμα στη φόρμα μέσα στη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Καλύπτουμε τη φόρμα με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Φτιάχνουμε το σιρόπι ροδιού: βράζουμε το χυμό με τη ζάχαρη και το νερό επί 30' ( μέχρι να συμπυκνωθεί αρκετά) και στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι.

Σερβίρουμε το cheesecake σε κομμάτια, ρίχνουμε στην επιφάνεια 2-3 κ.σ σιρόπι ροδιού και γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού.* για να βγάλουμε το χυμό κόβουμε τα ρόδια στη μέση και τα στίβουμε σαν το πορτοκάλι.

Περνάμε το χυμό από λεπτό σουρωτήρι.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.