Follow us

Cheese cake με κεράσι

Cheese cake με κεράσι

Υλικά

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή Μιράντα

120 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

200 -300 γρ. γλυκό κεράσι

Για την κρέμα

600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια

100 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

5 φύλλα ζελατίνης

Για τη γαρνιτούρα

500 γρ. μαρμελάδα κεράσι

3 κ.σ. λικέρ τσέρι, τσέρι μπράντι ή μπράντι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα στη μουλινέτα μέχρι να γίνουν σκόνη.

Τα μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Στρώνουμε ισόπαχα το μείγμα των μπισκότων στη βάση μιας φόρμας με σούστα (που αφαιρείται το εξωτερικό μέρος) διαμέτρου 20 εκ.

και ύψους 4 εκ.

πιέζοντάς το με την παλάμη ή με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.

Ξεπλένουμε τα κεράσια από το σιρόπι τους, τα κόβουμε στη μέση, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα κουνάμε να φύγουν όλα τα νερά.

Τα αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά.

Φτιάχνουμε την κρέμα: χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.

Μουσκεύουμε την ζελατίνη σε ένα ρηχό απλωτό μπολάκι με χλιαρό νερό για 5 λεπτά.

Τη στύβουμε και την προσθέτουμε στην κρέμα.

Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Φτιάχνουμε τη γαρνιτούρα: ανακατεύουμε σε μπολ τη μαρμελάδα με cherry ή τα μπράντι και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο. Στήνουμε το γλυκό : σκεπάζουμε όλη τη βάση του τριμμένου μπισκότου με τα μισά κεράσια αραδιάζοντάς τα δίπλα –δίπλα.

Απλώνουμε από πάνω προσεκτικά την κρέμα και την ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο 5-6 ώρες να πήξει τελείως η κρέμα.

Το βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας.

Αφαιρούμε το αποσπώμενο τοίχωμα της φόρμας, μεταφέρουμε το γλυκό σε μια μεγάλη ρηχή στρογγυλή πιατέλα μαζί με τη βάση της φόρμας και το σερβίρουμε κομμένο σε τρίγωνα κομμάτια.

Α.Τ.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.