Follow us

Buchteln (τσουρέκια ατομικά με μαρμελάδα από την αυστριακή κουζίνα)

Buchteln (τσουρέκια ατομικά με μαρμελάδα από την αυστριακή κουζίνα)

Υλικά

Υλικά

650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 ml  γάλα ½ φλ. + 2 κ.σ. 

40 γρ. νωπή μαγιά

6 κ.σ. ζάχαρη 

2 αβγά

150 γρ. βούτυρο αγελαδινό

1 δόση βανιλίνης

1 γερή πρέζα αλάτι

10 κ.σ. μαρμελάδα δαμάσκηνο ή βερίκοκο με λεία υφή (όχι με κομματάκια)

αγελαδινό βούτυρο για άλειμμα

ζάχαρη άχνη  για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Βάζουμε το γάλα στη φωτιά μέχρι να χλιάνει.

Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι αλεύρι ή όσο χρειάζεται για να έχουμε ένα πυκνό χυλό και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φουσκώσει γύρω στα 20–30 λεπτά.

Σε βαριά λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανιλίνη και το βούτυρο (λιωμένο και μόλις χλιαρό) μέχρι να ενωθούν καλά.

Ρίχνουμε στο μείγμα 1 φλιτζάνι αλεύρι και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό.

Αφήνουμε το μίξερ ρίχνουμε στη λεκάνη τη μαγιά και λίγο –λίγο το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας γερά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθούν όλοι οι σβόλοι.

Όταν όλα τα υλικά ενωθούν πλήρως διπλώνουμε τη ζύμη που έχει σχηματισθεί φέρνοντας τις άκρες προς τα μέσα πολλές φορές, μέχρι να σχηματισθεί μια μπάλα.

Δεν βιαζόμαστε να προσθέσουμε αλεύρι αν κολλάει, αλλά λαδώνουμε τα χέρια μας ή τα αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο για να διευκολύνουμε το ζύμωμα, πάντα διπλώνοντας και όχι με γροθιές.

Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με αυτόν τον τρόπο γύρω στα 10 λεπτά.

Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 25ο C, μέχρι να διπλασιασθεί η ζύμη σε όγκο –θα χρειαστεί τουλάχιστον 1 ώρα.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε 24 ίσα μέρη.

Βάζουμε μπροστά μας ένα κομμάτι ζύμης και σκεπάζουμε τα υπόλοιπα κομμάτια με νωπή πετσέτα να μην στεγνώσουν. Το διπλώνουμε μερικές φορές φέρνοντας τις άκρες προς τη μέση, μέχρι να σχηματισθεί μια μπάλα.

Την ανοίγουμε με την παλάμη σε δίσκο διαμέτρου 10 εκ.

–το κέντρο πρέπει να είναι πιο παχύ από της άκρες.

Βάζουμε στο κέντρο 1 κ.σ μαρμελάδα και τυλίγουμε τη ζύμη γύρω από τη γέμιση φέρνοντας την περιφέρεια του κύκλου προς τα μέσα, σαν να φτιάχνουμε πουγκί.

Σφραγίζουμε «τσιμπώντας» τις άκρες.

Τοποθετούμε κάθε buchtel σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να τελειώσουμε με το γέμισμα όλων.

Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο ένα ταψί και τοποθετούμε στριμωχτά τις μπάλες μέσα.

Δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου κενό μεταξύ τους.

Αν δεν έχουμε ταψί που να τις χωράει όλες, τις μοιράζουμε σε δύο ταψιά.

Τις αλείφουμε πολύ ελαφρά με λιωμένο βούτυρο, χρησιμοποιώντας πινέλο.

Βάζουμε τα ταψιά ή το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο 25ο C για 20 –30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν τουλάχιστον κατά το μισό του όγκου τους.

Ψήνουμε κατόπιν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 –25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, τα χωρίζουμε και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.