Follow us

Bûche de Noël με γαλλικό χρώμα

Στο τέλος ενός πλούσιου γεύματος θέλεις μια τούρτα. Αυτές τις μέρες, η τούρτα μιμείται τον κορμό του δέντρου και στολίζει το τραπέζι...

Bûche de Noël με γαλλικό χρώμα

Mια γαλλική παράδοση με μοντέρνο ένδυμα φωλιάζει στις βιτρίνες της boulangerie-patisserie Paul και ονομάζεται bûche de Noël, ο απαραίτητος στο τραπέζι των Χριστουγέννων “κορμός”. Τον φτιάχνουν σε 4 εκδοχές. Ο ένας είναι chocolat praliné, με μους σοκολάτας, dacquoise αμυγδάλου και κομματάκια πραλίνας. Ο δεύτερος είναι σε roulée με απαλή κρέμα κάστανου, κρέμα μασκαρπόνε, αφράτο biscuit joconde και sticks μαρέγκας.

Bûche de Noël με γαλλικό χρώμα

Η τρίτη εκδοχή είναι με μους σοκολάτας γάλακτος, ganache, dacqoise καρύδας και επικάλυψη με δροσερό γκλάσο passion, ενώ ο τελευταίος κορμός είναι κατακόκκινος, φρουτένιος, με φραμπουάζ και κασίς. Είναι γλυκά εντυπωσιακά, ανάλαφρα, όσο και γευστικά… (www.paul-bakeries.com)

Ν.Γ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.