Mια γαλλική παράδοση με μοντέρνο ένδυμα φωλιάζει στις βιτρίνες της boulangerie-patisserie Paul και ονομάζεται bûche de Noël, ο απαραίτητος στο τραπέζι των Χριστουγέννων “κορμός”. Τον φτιάχνουν σε 4 εκδοχές. Ο ένας είναι chocolat praliné, με μους σοκολάτας, dacquoise αμυγδάλου και κομματάκια πραλίνας. Ο δεύτερος είναι σε roulée με απαλή κρέμα κάστανου, κρέμα μασκαρπόνε, αφράτο biscuit joconde και sticks μαρέγκας.
Η τρίτη εκδοχή είναι με μους σοκολάτας γάλακτος, ganache, dacqoise καρύδας και επικάλυψη με δροσερό γκλάσο passion, ενώ ο τελευταίος κορμός είναι κατακόκκινος, φρουτένιος, με φραμπουάζ και κασίς. Είναι γλυκά εντυπωσιακά, ανάλαφρα, όσο και γευστικά… (www.paul-bakeries.com)
Ν.Γ.