Follow us

Βrownies γλυκάλμυρα με μπέικον και καρύδια

Βrownies γλυκάλμυρα με μπέικον και καρύδια

Υλικά

Υλικά

1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 -4 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη

250 γρ. ημίγλυκια σοκολάτα ξυσμένη

100 γρ. πικρή σοκολάτα ξυσμένη

½ φλ. καρύδια

150 γρ. λεπτές φέτες μπέικον

250 + 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο

1 φλ. άσπρη ζάχαρη

½ φλ. καστανή ζάχαρη

3 κ.σ. ουΐσκι

4 αβγά

2 δόσεις βανιλίνη

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι πλευράς 23 εκ.

με λαδόκολλα, την αλείφουμε ελαφρά με σπορέλαιο και την αφήνουμε να προεξέχει γύρω στα 5 εκ.στις δύο απέναντι πλευρές.

Καβουρδίζουμε ελαφρά τα καρύδια σε αντικολλητικό τηγάνι, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε σκέτο το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλει το λίπος του και να γίνει τραγανό, γυρίζοντας μία φορά.

Το μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κρατάμε 2 -3 κ.σ από το λίπος και σπάμε με το χέρι ή με γουδί το μπέικον σε πολύ μικρά κομμάτια.

Λιώνουμε τις δύο σοκολάτες με το βούτυρο σε μπεν μαρί (ή σε αντικολλητικό κατσαρολάκι επάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά) και μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Χτυπάμε με μίξερ χειρός τη λευκή και την καστανή ζάχαρη μαζί με το λίπος του μπέικον.

Ενσωματώνουμε στο μείγμα το ουΐσκι, τις βανίλιες, το αλάτι και ένα–ένα τα αβγά, χτυπώντας συνέχεια μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Κοσκινίζουμε το κακάο και το αλεύρι σε ξεχωριστό μπολ, το ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά με τον αβγοδάρτη.

Μεταφέρουμε τον χυλό στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και το μπέικον και ψήνουμε περίπου 50 λεπτά, μέχρι οι άκρες να είναι τελείως ψημένες αλλά το κέντρο να μην είναι τελείως σταθερό (να εξακολουθεί να παραμένει η βάση κολλημένη στον πάτο αν κουνήσουμε το ταψί).

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως επάνω σε σχάρα.

Βγάζουμε από το ταψί με τη βοήθεια της λαδόκολλας και το βάζουμε σε πιατέλα.

Βγάζουμε προσεκτικά την λαδόκολλα και κόβουμε σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια.

Α.Τ.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.