banner
banner
banner

Βερίκοκο γλυκό

Συνταγή

Βερίκοκο γλυκό
Υλικά για 2-3 μικρά βάζα



1 ½ κιλό βερίκοκα όχι πολύ ώριμα

1 κουτ. σούπας ασβέστη διαλυμένο σε 8 ποτήρια νερό

1 κιλό ζάχαρη

½ φλιτζ. γλυκόζη

banner
Εκτέλεση

Ανοίγετε τα βερίκοκα στα δύο και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ με το νερό με τον ασβέστη και τα αφήνετε να σταθούν για 2 ώρες. Τα ξεπλένετε καλά με άφθονο νερό και τα στραγγίζετε. Βράζετε τη ζάχαρη με 2 φλιτζάνια νερό για 10΄περίπου. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτετε τα βερίκοκα. Βράζετε το γλυκό για 15΄ και το αφήνετε να σταθεί για 24 ώρες. Προσθέτετε τη γλυκόζη και ξαναβράζετε το γλυκό, μέχρι να δέσει. Το αφήνετε να κρυώσει και το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα.

Σημείωση
Για το ασβεστόνερο θα χρειαστείτε 2 κουτ. σούπας ασβέστη διαλυμένο σε 2 λίτρα νερό. Το σουρώνετε καλά μέσα σε τρυπητό ντυμένο με τουλπάνι και μουλιάζετε σε αυτό τα φρούτα για 2 ώρες για να σφίξουν και να αντέχουν στο βράσιμο.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος