Βασιλόπιτα με κάστανα και καρύδια (του Διονύση Αλέρτα)

Συνταγή

Βασιλόπιτα με κάστανα και καρύδια (του Διονύση Αλέρτα)
Υλικά:

310 gr   ζάχαρη κρυσταλλική
11        κρόκοι αβγών
240gr    αλεύρι μαλακό
5gr        baking powder
1 στικ     βανίλιας
100gr     γάλα
70gr       χυμό πορτοκάλι
90gr       βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο)
150gr     κάστανα μαρόν γλασέ
100gr     καρύδια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και τη βανίλια στο μίξερ (με το φτερό) μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τα υγρά της συνταγής μας, μαζί με το λιωμένο βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια μαρίζ και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε τα κάστανα και τα καρύδια χοντροκομμένα. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε τσέρκι διαμέτρου 25 εκ, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 40 λεπτά.
Διακοσμούμε αναλόγως με το γιορτινό τραπέζι.


Γλυκό

Γλυκά

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος