Follow us

Βασιλόπιτα με κάστανα

Μελομακάρονα με τυρί- κρέμα και κανέλα. Κουραμπιέδες με μαύρη σοκολάτα και ξύσμα πορτοκαλιού. Δίπλες- φακελάκια με καρύδι και λεμόνι. Βασιλόπιτα με κάστανα γλασέ και σπυριά από ρόδι. Ο Στέλιος Παρλιάρος του Fresh «πειράζει» τα παραδοσιακά μας γλυκά- πειράζει; Φρέσκες ιδέες για ακόμα πιο holy nights.

Βασιλόπιτα με κάστανα

Υλικά

Υλικά (για 1 βασιλόπιτα, διαμέτρου 35 εκ.)

500 γρ. αλεύρι σκληρό

25 γρ. μαγιά

100 ml νερό ζεστό

125 ml γάλα, χλιαρό

2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα

250 γρ. βούτυρο

250 γρ. ζάχαρη

1 κ. γ. μαχλέπι

Λίγο αλάτι

300 γρ. μαρόν γλασέ, ψιλοκομμένα

Γαρνίρισμα

1 ρόδι

Σουσάμι μαύρο (μαυροκούκκι)

50 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο, λιωμένη με λίγο κονιάκ ή νερό

Παρασκευή

Λιώνουμε τη μαγιά με το ζεστό νερό και προσθέτουμε 100 γρ.

από το αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι, το οποίο σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βάζουμε σε μια λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι, του κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το γάλα, τα αβγά, το αλάτι, το μαχλέπι και το προζύμι.

Ζυμώνουμε το μίγμα πολύ καλά, ώσπου η ζύμη να πάψει να κολλάει στα δάχτυλα.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στη συνέχεια, την ξαναζυμώνουμε, προσθέτοντάς της τα μαρόν γλασέ.

Φτιάχνουμε με τη ζύμη ένα στρογγυλό «καρβέλι», διαμέτρου 35 εκ.

περίπου και το βάζουμε σε λαμαρίνα, πάνω σε αντικολλητικό λαδόχαρτο.

Σκεπάζουμε τη λαμαρίνα με πετσέτα και αφήνουμε τη βασιλόπιτα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Την ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C επί 40 λεπτά περίπου.

Όταν τη βγάλουμε, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την πασπαλίζουμε με το μαυροκούκκι και με τα σπυριά του ροδιού (με τα οποία μπορούμε να σχηματίσουμε διάφορες διακοσμήσεις).

Καλύπτοντας όλη την επιφάνειά της με τη λιωμένη μαρμελάδα, τα ρόδια θα συγκρατηθούν στη θέση τους.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.