ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

Baba au rhum

Baba au rhum

Υλικά

Υλικά

200 γρ. αλεύρι

100 γρ. ζάχαρη άχνη

2 αβγά

3 κ.σ. γάλα

30 γρ. βούτυρο αγελαδινό

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

Για το σιρόπι:

100 γρ. ζάχαρη άχνη

200 ml σκούρο ρούμι

500 ml νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο και βουτυρώνουμε μια μεγάλη, στρογγυλή φόρμα με οπή.

Λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το βούτυρο με το γάλα και χτυπάμε για 3’-4’.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 25’ (η λάμα ενός μαχαιριού πρέπει να βγει στεγνή).

Το ξεφορμάρουμε σε βαθιά πιατέλα.

Εν τω μεταξύ, έχουμε φτιάξει το σιρόπι: σιγοβράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5’, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι.

Σιροπιάζουμε αμέσως το γλυκό ενώ είναι ακόμα ζεστό.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και το σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.