banner
banner
banner

Baba au rhum

Συνταγή

Baba au rhum
Υλικά

200 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά
3 κ.σ. γάλα
30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

Για το σιρόπι:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 ml σκούρο ρούμι
500 ml νερό

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο και βουτυρώνουμε μια μεγάλη, στρογγυλή φόρμα με οπή. Λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο με το γάλα και χτυπάμε για 3’-4’. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 25’ (η λάμα ενός μαχαιριού πρέπει να βγει στεγνή). Το ξεφορμάρουμε σε βαθιά πιατέλα. Εν τω μεταξύ, έχουμε φτιάξει το σιρόπι: σιγοβράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5’, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι. Σιροπιάζουμε αμέσως το γλυκό ενώ είναι ακόμα ζεστό. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και το σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος