Υλικά
6 μέτρια αχλάδια Υλικά
260 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
2 ξύλα κανέλας
1 κ.σ. γαρύφαλλα
2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
΄Ενα κομμάτι φρέσκια ρίζα τζίντζερ 5 εκ.
½ λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη ρίζα τζίντζερ από τη φλούδα και την κόβουμε σε λεπτά φετάκια.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια αφήνοντας το κοτσανάκι στη θέση του.
Αν θέλουμε τα αφήνουμε ολόκληρα ή τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και αφαιρούμε τους σπόρους.
Βάζουμε σε κατσαρόλα που να χωράει τα αχλάδια ίσα ίσα, το κρασί, τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αχλάδια, τα μπαχαρικά και τη ρίζα τζίντζερ και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν τραγανά.
Τα βγάζουμε στραγγιστά από το σιρόπι και τα τοποθετούμε σε ατομικά μπολ ή άλλο όμορφο γυάλινο σκεύος.
Βράζουμε το σιρόπι για άλλα 10 -15 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά.
Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και περιχύνουμε τα αχλάδια.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως, τα μεταφέρουμε στο ψυγείο και τα αφήνουν να παγώσουν τουλάχιστον για 1 ώρα πριν τα σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με ένα ξυλάκι κανέλας ή έναν αστεροειδή γλυκάνισο και συνοδεύουμε αν θέλουμε με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.
A.T.