banner
banner
banner

Αχλάδια σε κόκκινο κρασί, με μασκαρπόνε

Συνταγή

Αχλάδια σε κόκκινο κρασί, με μασκαρπόνε
Υλικά

6 αχλάδια κρυστάλλια (αν χρησιμοποιήσουμε ποικιλία με μεγαλύτερο μέγεθος, υπολογίζουμε λιγότερα)

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

1 1/2 φλιτζ. τσ. χυμός πορτοκαλιού

1 φλιτζ. τσ. ζάχαρη

1 πορτοκάλι, τη φλούδα

1 λοβός βανίλιας

1 ξύλο κανέλας



Για το μείγμα μασκαρπόνε

3/4 φλιτζ. τσ. μασκαρπόνε

1 κ.σ. ζάχαρη-άχνη

2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, ψιλοκομμένα

banner
Παρασκευή

Βγάζουμε με κοφτερό μαχαιράκι τη φλούδα από το πορτοκάλι. Χαράζουμε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος. Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί με όλα τα πρώτα υλικά, εκτός από τα αχλάδια. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αχλάδια. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη σάλτσα τους και τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος. Στραγγίζουμε τη σάλτσα και ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού στα αχλάδια. Τα βάζουμε στο ψυγείο. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και το χτυπάμε με το σύρμα των αβγών, να αφρατέψει. Τακτοποιούμε τα αχλάδια σε πιατέλα. Βάζουμε στο κέντρο καθενός από ένα κουταλάκι μασκαρπόνε. Τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και πασπαλίζουμε τα αχλάδια με το τριμμένο φιστίκι.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος