banner
banner
banner

Αχλάδια σε αρωματικό σιρόπι

Συνταγή

Αχλάδια σε αρωματικό σιρόπι
υλικά

4 μεγάλα αχλάδια ή 6 μικρότερα
260 γρ. ζάχαρη
1 λ. νερό
μυρωδικά  (όσα από αυτά θέλετε):
ξύλο κανέλας
1 κ.σ. γαρύφαλλα
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 λοβό βανίλιας
5-6 φετάκια φρέσκου τζίντζερ
1/2 λεμόνι
1 κ.σ. σταφίδα μαύρη (προαιρετικά)

banner
παρασκευή

Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στα 4, αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες.
Σε μέτρια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αχλάδια (μαζί με τη σταφίδα, αν θέλουμε) και τα μυρωδικά που θέλουμε (σχίζουμε τη βανίλια και ξύνουμε με κουταλάκι τα σποράκια, τα βάζουμε στο σιρόπι μαζί με το λοβό) και μισοσκεπάζουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια, χωρίς να χάσουν το σχήμα τους, πράγμα που θα πάρει 15'-25', ανάλογα με το είδος των αχλαδιών. Τα βγάζουμε από το σιρόπι αμέσως και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τα ξαναβάζουμε στο κρύο σιρόπι και τα συντηρούμε στο ψυγείο. Με αυτά τα αχλάδια και το σιρόπι τους συνοδεύουμε παγωτό βανίλια, υγρό κέικ σοκολάτας ή τα περιχύνουμε με ζεστή σος σοκολάτας ή τα σερβίρουμε με λίγη σαντιγί.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος