Follow us

Αχλάδια με γλυκό κρασί, πορτοκάλι και μπαχαρικά

Αχλάδια με γλυκό κρασί, πορτοκάλι και μπαχαρικά

Υλικά

υλικά

6 αχλάδια 

500 ml γλυκό κρασί Σάμος

200 ml νερό

60 γρ. μέλι

2 λεμόνια, το χυμό

1 πορτοκάλι, το χυμό και τη φλούδα

1 λοβό βανίλιας σχισμένο στη μέση

3-4 γαρύφαλλα

1 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού

παρασκευή

Αφού στύψουμε το πορτοκάλι, βγάζουμε προσεκτικά τη φλούδα του, χωρίς το λευκό τμήμα και την κόβουμε σε λεπτά σπιρτάκια.

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στη μέση, αφαιρώντας κουκούτσια και μεμβράνες.

Τα περνάμε αμέσως με μισό λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.

Σε ανάλογη κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τα μπαχαρικά, τους χυμούς λεμονιών και πορτοκαλιού, το κρασί και το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 3'-4'.

Τότε βάζουμε στο σιρόπι τα αχλάδια και τα αφήνουμε να βράσουν σε πολύ σιγανή φωτιά για 15'.

Θα πρέπει να έχουν μαλακώσει, αλλά όχι πολύ.

Τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τα σερβίρουμε σκέτα με το σιρόπι τους ή με παγωτό, σαντιγύ, μους ή υγρό κέικ σοκολάτας.tip: για να γίνουν τα αχλάδια πιο εμφανίσιμα, τα αφήνουμε ολόκληρα.

Σ' αυτή την περίπτωση, αφήνουμε ανέπαφο το κατσανάκι τους μετά το καθάρισμα.

Με μικρό, κοφτερό μαχαιράκι ή το ειδικό εργαλείο ανοίγουμε μια οπή από το κάτω μέρος και προχωράμε προς τα επάνω αφαιρώντας κουκούτσια και μεμβράνες.

Το αχλάδι θα φαίνεται ολόκληρο.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.