Follow us

Αχλάδια με γλάσο από χαμομήλι

Αχλάδια με γλάσο από χαμομήλι

Υλικά

Υλικά

4 κ.σ. ξερό χαμομήλι

½ φλ. ζάχαρη

1 φασόλι βανίλιας ή μια δόση βανιλίνης

4 φλ. νερό

4 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

4 μέτρια αχλάδια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφήνουμε το κοτσανάκι τους επάνω και τα αλείφουμε με λεμόνι για μην μαυρίσουν.

Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι το χαμομήλι, την ζάχαρη και το νερό.

Σχίζουμε το φασόλι της βανίλιας κατά μήκος και ξύνουμε το εσωτερικό μέσα στο κατσαρολάκι η ρίχνουμε τη βανιλίνη και φέρνουμε το μείγμα σε βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βάζουμε μέσα τα αχλάδια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.

Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε το γλάσο να μαγειρευτεί γύρω στα 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.

Σερβίρουμε περιχύνοντας τα αχλάδια με το γλάσο του χαμομηλιού.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.