Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
100 γρ. ζάχαρη
1 φιάλη φρουτώδες κόκκινο κρασί
4 μεγάλα σφιχτά αχλάδια
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 κ.γλ. κόκκοι μαύρου πιπεριού
1 ξυλάκι κανέλα
Παρασκευή
Βάζουμε μαζί τη ζάχαρη, το κρασί, τους κόκκους του πιπεριού, το ξύλο της κανέλας και το ξύσμα του λεμονιού μέσα σε μια μέτρια, χαμηλή κατσαρόλα, και ζεσταίνουμε προσεκτικά, εωσότου λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας προσεκτικά κατά διαστήματα.
Στο μεταξύ, αφαιρούμε τα φλούδια από τα αχλάδια, κρατώντας το κοτσάνι και βγάζοντας τους σπόρους με το ειδικό εργαλείο.
Τα τοποθετούμε όρθια μέσα στο σιρόπι και σκεπάζουμε με πυρίμαχο πιάτο την κατσαρόλα, προσέχοντας να μη σπάσουν τα κοτσάνια.
Χρόνος στην κουζίνα: 8΄
Χρόνος εκτέλεσης: 40-55΄
Το χειμώνα τα αχλάδια σερβίρονται ζεστά με μπισκότα, το καλοκαίρι κρύα με βανίλια παγωτό.