Υλικά
200 γρ. ημίγλυκια κουβερτούρα σε κομματάκιαΥλικά
8 κρόκοι και 10 ασπράδια αβγών
1 κ.γ. βούτυρο
½ φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
4 κ.σ. ουΐσκι
½ κ.σ. κόλιανδρο κοπανισμένο
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι ή κακάο 10 φορμάκια χωρητικότητας 200 ml.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (να μην βράσει), αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα, ανακατεύουμε να λιώσει και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το πορτοκάλι και το ουΐσκι.
Χτυπάμε τους κρόκους καλά και τους ρίχνουμε σιγά –σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια με τον αβγοδάρτη, στο χλιαρό μείγμα της σοκολάτας, μέχρι να ενωθούν πολύ καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με το αλάτι προσθέτοντας προς το τέλος την άχνη ζάχαρη.
Την ενσωματώνουμε σταδιακά σε 3-4 δόσεις στο κρύο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 10 φορμάκια γεμίζοντάς τα κατά τα ¾ και ψήνουμε 8 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το γλυκό και να κάνει κρούστα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Μπορούμε να ετοιμάσουμε το γλυκό από πριν και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα το ψήσουμε.
Δεν χρειάζεται να το αφήσουμε να έλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν μπει στο φούρνο.
Α.Τ.