Follow us

Ασουρές

Γεύσεις-ευλόγησον για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Νηστεία που στυλώνει την ψυχή και Ανάσταση με ψάρι! Φάγετε, πίετε και αγαλλιάστε...

Ασουρές

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

150 γρ. αποφλοιωμένο σιτάρι για κόλλυβα

2 δαφνόφυλλα

1/2 κ.γλ. κανέλα

1/2 κ.γλ. κύμινο, στη μύτη γαρίφαλο

150 γρ. ζάχαρη

50 γρ. σταφίδες

50 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, χονδροκομμένα

50 γρ. καρύδια χονδροκομμένα

8 λιαστά σύκα χονδροκομμένα

1 κ.σ. αλεύρι

Σουσάμι

Κόκκοι ροδιού

Ψιλοτριμμένο καρύδι και κανέλα

Παρασκευή

Βάζουμε το σιτάρι αποβραδίς στο νερό.

Την επομένη το στραγγίζουμε και το βράζουμε σε 1,5 λίτρο νερό, μαζί με τπ δάφνη.

Όταν ανοίξει (σκάσει) το σιτάρι, βγάζουμε τπ δάφνη και προσθέτουμε την κανέλα, το κύμινο και το γαρίφαλο, συνεχίζουμε το βράσιμο με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Όταν το σιτάρι αρχίσει να χυλώνει, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και τα σύκα.

Τραβάμε από τη φωτιά και σε μια άλλη κατσαρόλα ψήνουμε (καβουρδίζουμε) το αλεύρι.

Μόλις ροδίσει, ρίχνουμε τον ασουρέ μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε σουσάμι, καρύδι και ρόδι και σερβίρουμε σε τέσσερα μπολ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά