Follow us

Ανεβατά Ηρακλείου (από το αρχείο συνταγών της Γιώτης)


Ανεβατά Ηρακλείου (από το αρχείο συνταγών της Γιώτης)

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύµη: 

1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

200 γρ. ζάχαρη

12 γρ. σόδα

200 ml αραβοσιτέλαιο

80 ml κονιάκ ή ούζο

200 ml γάλα

σουσάµι

κανέλα

Για τη γέµιση: 

800 γρ. µυζήθρα ή ανθότυρο

2 κρόκοι αυγών

150 γρ. ζάχαρη άχνη

λίγη κανέλα 

Εκτέλεση

Βάζετε στο µίξερ όλα τα υλικά για τη ζύµη και ζυµώνετε για 10 λεπτά.

Xωρίζετε τη ζύµη σε 30 µπαλάκια, τα οποία ανοίγετε σε µικρά πιτάκια.

Λιώνετε τη γέµιση στο blender και τη µοιράζετε στα πιτάκια.

Τα κλείνετε, φτιάχνοντας µπαλάκια.

Τα τοποθετείτε σε βουτυρωµένο ταψί, τα αλείφετε µε βούτυρο και τα πασπαλίζετε µε ζάχαρη, κανέλα και σουσάµι.

Ψήνετε σε µέτρια προθερµασµένο φούρνο για περίπου µισή ώρα.

Τα Λαµπριάτικα «ανεβατά» Ηρακλείου σερβίρονται κρύα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.