banner
banner
banner

Ανάποδο κέικ με αχλάδια και μέλι

Συνταγή

Ανάποδο κέικ με αχλάδια και μέλι
Υλικά για ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 26εκ.

10 μικρά αχλάδια κομμένα σε λεπτές φετούλες
100 γρ. μέλι
2 αβγά
150 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. λιωμένο  βούτυρο
15 γρ. κονιάκ ή μπράντυ
1 πρέζα κανέλα 

banner
Εκτέλεση:

Απλώνουμε το μέλι στον πάτο του ταψιού και το βάζουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει λίγο. Έπειτα στρώνουμε από πάνω, ομοιόμορφα τις φετούλες αχλαδιού. Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα λείο, κρεμώδες μείγμα και έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και την κανέλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο με το κονιάκ. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα αχλάδια με το μέλι. Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα. Το τελευταίο 20λεπτο χαμηλώνουμε τον φούρνο μας στους 150 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε προσεκτικά, βοηθώντας  με μια σπάτουλα.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος