Υλικά
10 μικρά αχλάδια κομμένα σε λεπτές φετούλεςΥλικά για ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 26εκ.
100 γρ. μέλι
2 αβγά
150 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
15 γρ. κονιάκ ή μπράντυ
1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Απλώνουμε το μέλι στον πάτο του ταψιού και το βάζουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει λίγο.
Έπειτα στρώνουμε από πάνω, ομοιόμορφα τις φετούλες αχλαδιού.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα λείο, κρεμώδες μείγμα και έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και την κανέλα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο με το κονιάκ.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα αχλάδια με το μέλι.
Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Το τελευταίο 20λεπτο χαμηλώνουμε τον φούρνο μας στους 150 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε προσεκτικά, βοηθώντας με μια σπάτουλα.