banner
banner
banner

Αμυγδαλόπιτα με άρωμα πορτοκάλι και τσάι τριαντάφυλλο (χωρίς αλεύρι)

Συνταγή

Αμυγδαλόπιτα με άρωμα πορτοκάλι και τσάι τριαντάφυλλο (χωρίς αλεύρι)
Υλικά:

200γρ. ελαιόλαδο
350γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη σε σκόνη
200γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
4 αβγά
χυμό & ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200γρ. αφέψημα τσαγιού με τριαντάφυλλο
1/3 φλ.τσ. αμύγδαλα φιλέ

banner
Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, δημιουργώντας έναν χυλό όχι πολύ σφιχτό. Ρίχνουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά και να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε και σερβίρουμε όταν κρυώσει ελαφρώς. Ιδανικά, σερβίρουμε με ρευστή καραμέλα ή παγωτό καϊμάκι.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος