Follow us

Ακτινίδια γεμιστά με ανθότυρο


Ακτινίδια γεμιστά με ανθότυρο

Υλικά

Υλικά

4 μεγάλα ακτινίδια

200 γρ. μαλακό φρέσκο ανθότυρο

80 γρ. ζάχαρη

1 λουβί, βανίλια, ανοιγμένο (μόνο τα σποράκια του) ή 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

4 φράουλες λιωμένες στο μπλέντερ  

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

2 φέτες τσουρέκι

Παρασκευή

Κόβουμε ένα καπάκι από το κάθε ακτινίδιο (από την πλευρά που είναι το σκληρό τους τμήμα) και τα αδειάζουμε με ένα κουταλάκι, σαν να ήταν αβγά, χωρίς να τα διαλύσουμε, βέβαια, γιατί θα τα χρειαστούμε ολόκληρα κι εμφανίσιμα στη συνέχεια.

Δουλεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια και γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τα ακτινίδια.

Τα βάζουμε να σταθούν στο ψυγείο, όρθια, για 1 ώρα.

Λιώνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ με τη ζάχαρη.

Φρυγανίζουμε το τσουρέκι και το κόβουμε σε λωρίδες.

Βάζουμε τα ακτινίδια σε αυγουλιέρες και τα περιχύνουμε με τις λιωμένες φράουλες και τα σερβίρουμε μαζί με το τσουρέκι. Θ.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.