Υλικά
Υλικά
4 μεγάλα ακτινίδια
200 γρ. μαλακό φρέσκο ανθότυρο
80 γρ. ζάχαρη
1 λουβί, βανίλια, ανοιγμένο (μόνο τα σποράκια του) ή 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
4 φράουλες λιωμένες στο μπλέντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 φέτες τσουρέκι
Παρασκευή
Κόβουμε ένα καπάκι από το κάθε ακτινίδιο (από την πλευρά που είναι το σκληρό τους τμήμα) και τα αδειάζουμε με ένα κουταλάκι, σαν να ήταν αβγά, χωρίς να τα διαλύσουμε, βέβαια, γιατί θα τα χρειαστούμε ολόκληρα κι εμφανίσιμα στη συνέχεια.
Δουλεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια και γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τα ακτινίδια.
Τα βάζουμε να σταθούν στο ψυγείο, όρθια, για 1 ώρα.
Λιώνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ με τη ζάχαρη.
Φρυγανίζουμε το τσουρέκι και το κόβουμε σε λωρίδες.
Βάζουμε τα ακτινίδια σε αυγουλιέρες και τα περιχύνουμε με τις λιωμένες φράουλες και τα σερβίρουμε μαζί με το τσουρέκι. Θ.Τ.