Follow us

Οι γλυκές γιορτινές προτάσεις του Δημήτρη Οικονομίδη

Τρεις κομψοί χριστουγεννιάτικοι κορμοί fine patisserie με ιδιαίτερες γεύσεις και ένα σοκολατένιο δεντράκι σαν γλυπτό, κέρδισαν την προσοχή μας…

Οι γλυκές γιορτινές προτάσεις του Δημήτρη Οικονομίδη

Τον pastry chef Δημήτρη Οικονομίδη σας τον παρουσιάσαμε πριν μερικούς μήνες, όταν άνοιξε στο Ψυχικό το υψηλής αισθητικής ζαχαροπλαστείο του. Η άψογη τεχνική και οι εκλεκτές πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί, για δημιουργίες με τη σφραγίδα του, έκαναν ήδη κλασικά πολλά από τα μόνιμα γλυκά της βιτρίνας. Για τις γιορτές έχει ετοιμάσει, εκτός από τα μη εξαιρετέα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, τρεις κορμούς - στολίδια, με μελετημένους συνδυασμούς υλικών. Δύσκολη η επιλογή, διαπιστώστε και μόνοι σας…

Ο κορμός Intense είναι με Dacquoise φουντουκιού, τραγανή πραλίνα, cremeux σοκολάτα - tonka και mousse σοκολάτας γάλακτος. Ο κορμός Utopia περιέχει Biscuit σοκολάτας - streusel cacao, cremeux καραμέλα, mousse σοκολάτας Βενεζουέλα. Και για τους λάτρεις του κάστανου, ο κορμός Euphoria με μπισκότο βουτύρου, κρέμα αμυγδάλου - κάστανου, cremeux κάστανο, mousse βανίλιας. Φυσικά, προσφέρονται και για δώρα, που θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα.

Οι γλυκές γιορτινές προτάσεις του Δημήτρη Οικονομίδη

Μια ιδανική πρόταση δώρου είναι, πάντως, το Oh Choco Tree, ένα design σοκολατένιο δεντράκι, που προσφέρεται μέσα σε ένα πολύ κομψό, γιορτινό κουτί.

DIMITRIS ECONOMIDES | Λεωφ. Κηφισίας 340, Ν. Ψυχικό | 210675 5000

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.