Follow us

Αθηναϊκές τζελαταρίες: δοκιμάσαμε 8 ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού

Γυρίσαμε όλη την Αθήνα αναζητώντας ξεχωριστές γεύσεις παγωτού και επιλέξαμε τις καλύτερες, που αξίζει να δοκιμάσετε.

Αθηναϊκές τζελαταρίες: δοκιμάσαμε 8 ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού

Το παγωτό αρέσει σε όλους και φροντίζει να μας δροσίσει όχι μόνο μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού αλλά είναι ευπρόσδεκτο και τώρα, που οι θερμοκρασίες ημερεύουν. Με τις τζελαταρίες που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι πολλές από αυτές «ψάχνονται» και προσπαθούν να προσφέρουν ιδιαίτερους συνδυασμούς παγωτού. Λίγο με τη χρήση αγνών και ποιοτικών υλικών, λίγο με τη χρήση πρωτοτύπων πρώτων υλών και τη δημιουργία ιδιαίτερων γεύσεων, καταφέρνουν να μας παρασύρουν σε καινούριους γευστικούς κόσμους απόλαυσης. Ψάχνοντας, μπορούμε να συναντήσουμε γεύσεις μη αναμενόμενες, όπως παγωτό ντομάτα με βασιλικό ή παγωτά εμπνευσμένα από τις ταινίες του Φελίνι όπως το “8 ½”, με αγγούρι και τζιν τόνικ, ακόμα και παγωτά με βάση απρόσμενα λαχανικά.

Αθηναϊκές τζελαταρίες: δοκιμάσαμε 8 ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού

Υπάρχουν, βέβαια, και οι πιο spicy επιλογές, όπως το σοκολάτα peperoncino, με πιπέρι καγιέν και κανέλα στο Choco latte Milano, αλλά και παραδοσιακές γεύσεις “αλλιώς", όπως το γνήσιο καϊμάκι με βουβαλίσιο γαλα, το λουκούμι τριαντάφυλλο, που θυμίζει τις καραμέλες που μας έδιναν οι παππούδες μας και το all time classic ρυζόγαλο με κανέλα, στο Fatto a Mano. Και επειδή οι επιλογές ήταν πολλές, εμείς ξεχωρίσαμε να σας παρουσιάσουμε μερικές από τις ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού, που βρήκαμε ψάχνοντας και δοκιμάζοντας.

Παγωτό ανθότυρο με θυμαρίσιο μελι

Το «Fatto a Mano» είναι γνωστό για τους ιδιαίτερους συνδυασμούς παγωτού, που προσφέρει και ένας από αυτούς είναι το παγωτό ανθότυρο με θυμαρίσιο μέλι. Το χειροποίητο παγωτό, φτιαγμένο με ελληνικά κρητικά προϊόντα, έχει την απαλή και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη γεύση του ανθότυρου, ενώ το θυμαρίσιο μέλι συμπλήρωνει το παγωτό με τον καλύτερο τρόπο, θυμίζοντας γέμιση σκαλτσουνιών.

Fatto a Mano, Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, τηλ: 210 577 7407

Παγωτό Μουστάρδα

Στην «Τούλα» βρίσκουμε μια από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού, που δεν είναι άλλο από το παγωτό μουστάρδα. Ακόμη και αν δεν σας αρέσει η μουστάρδα,θα το αγαπήσετε. Το συγκεκριμένο παγωτό περιέχει, μεταξύ άλλων, και συστατικά που βρίσκουμε στη μουστάρδα, αλλά και ανθόνερο. Το τελευταίο μάλιστα κάνει το παγωτό να θυμίζει αμυγδαλωτό, καλύπτοντας την πικρή γεύση της μουστάρδας, ενώ οι ξηροί καρποί, τα ολόκληρα κομμάτια καραμέλας και το μέλι αναδεικνύουν το παγωτό και το αναδεικνύουν σαν ένα από τα πλέον αγαπημένα μας.

Τούλα, Ευτυχίδου 41, Παγκράτι, τηλ: 210 721 8255

Παγωτό Εσπρέσο

Το παγωτό με εκχύλισμα καφέ δεν είναι μια καινούρια γεύση και σε πολλές τζελατερίες θα βρούμε αξιόλογες επιλογές. Το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο παγωτό εσπρέσο είναι η γεύση του, αφού τα έντονα αρώματα του καφέ ισορροπούν στο παγωτό αρμονικά, θυμίζοντάς μας ροφήματα γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας καφέ. Το μυστικό του παγωτού βρίσκεται στην παρασκευή του, αφού οι κόκκοι του καφέ ψήνονται και έπειτα παραμένουν μέσα στο γάλα για μιάμιση μέρα, μέχρι να βγάλουν όλα τους τα αρώματα.

Fatto a Mano, Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, τηλ: 210 577 7407

Παγωτό Μασκαρπόνε με τζίντζερ και λάιμ

Τυριά, όπως το μασκαρπόνε και η ρικότα, χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στα παγωτά δίνοντας μια απαλή γεύση, που με τις κατάλληλες προσθήκες μπορεί να απογειωθεί. Μια τέτοια ιδιαίτερη περίπτωση είναι και το παγωτό μασκαρπόνε με τζίντζερ και λάιμ, στο οποίο τα κομμάτια τζίντζερ δίνουν την απαραίτητη spicy γεύση και τα κομμάτια λάιμ συμπληρώνουν την ένταση, που ισορροπείται με μαεστρία χάρη στο μασκαρπόνε.

Melt, Αιόλου 19, τηλ: 210 323 1548

Παγωτό Καρύδι με σύκο

Έχοντας συνδέσει τα σύκα με την παιδική μου ηλικία, δεν θα μπορούσα να μη δοκιμάσω τον συγκεκριμένο συνδυασμό, που αν και δεν είναι αρκετά πρωτότυπος έχει μια ιδιαίτερη γεύση. Η έντονη γλυκύτητα του σύκου σε συνδυασμό με την ξηρή γεύση του καρυδιού και τους κόκκους του σύκου -που στο συγκεκριμένο παγωτό είναι άκρως απολαυστικοί- δημιουργούν ένα ενδιαφέρον πάντρεμα του φρούτου με τον ξηρό καρπό, που αξίζει να δοκιμάσετε.

Melt Αιόλου 19, τηλ: 21 0323 1548

Τρία παγωτά για τους λάτρεις του αλκοόλ

Παγωτό Ρικότα με περγαμόντο και Άπερολ

Με γλυκό περγαμόντο και παντεσπάνια ποτισμένα με Άπερολ -φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από το Le Greche- το συγκεκριμένο παγωτό αξίζει μια δοκιμή. Η γεύση του μαλακού τυριού με τις γαλακτερές αναφορές και τις αρωματικές νότες λεμονιού ενισχύεται από τα εκλεκτά αρώματα του περγαμόντου και του Άπερολ ,δημιουργώντας έναν συνδυασμό που ισορροπεί μεταξύ γλυκού και πικρού.

Le Greche, Λεωφ. Μεσογείων 456, Αγ. Παρασκευή 153 42, τηλ: 210 010 1617

Παγωτό Ρακόμελο

Η πλούσια γεύση και το βελούδινο άρωμα του συγκεκριμένου παγωτού δεν κρύβεται και μπορεί να ενθουσιάσει ακόμη και όσους δεν λατρεύουν τα ποτά. Η ρακή δένει αρμονικά με το μέλι και την κρέμα δημιουργώντας ένα από τα πιο ισορροπημένα και νόστιμα παγωτά που δοκιμάσαμε.

Fatto a Mano, Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, τηλ: 210 577 7407

Παγωτό λεμόνι - βασιλικός

Αν και δεν περιέχει αλκοόλ, μπορεί να αποτελέσει ιδανική βάση για τη δημιουργία ενός κοκτέιλ. Αν δεν θέλετε να το απολαύσετε μόνο του, αξίζει να γνωρίζετε ότι η φρεσκάδα του λεμονιού και του βασιλικού συνδυάζονται υπέροχα με ρακί, τζιν, λικέρ μαστίχα, ακόμη και βότκα.

Fatto a Mano, Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, τηλ: 210 577 7407

Φυσικά, η γκάμα των πρωτότυπων γεύσεων με γευστικό ενδιαφέρον δεν εξαντλείται εδώ. Απλά, αυτά που προτείνουμε αποτελούν ένα ερέθισμα για να ψάξετε να δοκιμάσετε και να βρείτε και άλλες, πιθανά και καλύτερες. Αν θέλετε, μας ενημερώνετε για τις ανακαλύψεις σας. Εμείς θα τις δοκιμάσουμε και θα τις αξιολογήσουμε. Όποιος βρει αυτήν που θα πάρει τον μεγαλύτερο βαθμό θα κερδίσει ένα καλό δώρο, που θα ανακοινωθεί μαζί με τα αποτελέσματα της δοκιμής.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.