Follow us

Γλυκά με αχλάδια

Γλυκά με αχλάδια

Μπορεί αυτήν την εποχή τα σταφύλια και τα σύκα να τα επισκιάζουν, τα αχλάδια όμως με το λεπτό άρωμα, την εκλεπτυσμένη “δροσερή” γεύση και την ενδιαφέρουσα κοκκώδη υφή, είναι πραγματικά η πριγκιπική παρουσία του φθινοπώρου.
Δεκάδες είναι οι ποικιλίες, που έχουν αναπτύξει σήμερα οι γεωπόνοι, αλλά αυτές που βρίσκουμε πιο συχνά στα ράφια είναι τα κρυστάλλια και οι κοντούλες με το καταπληκτικό άρωμα, τα Williams, τα Πασά Κρασάνα. Ακόμα κι αν μας φαίνονται κάπως σκληρά στην αφή, ωριμάζουν πολύ καλά, υπό την προϋπόθεση πως δεν έχουν κοπεί πρόωρα. Θα τα βρούμε φρέσκα μέχρι και τα τέλη του Οκτώβρη.
Τα φρέσκα αχλάδια ταιριάζουν ωραία με τα μπλε τυριά και τις πράσινες σαλάτες -ιδιαίτερα με πικρά λαχανικά όπως τα αντίβ και τα σγουρά αντίδια. Δίνουν επίσης πολύ φίνα γλυκά και επιδόρπια και κάνουν εξαιρετικό ζευγάρι με το γλυκό κρασί.
Κάποιες γλυκές συνταγές με αχλάδια, ό,τι πρέπει για να σιγοντάρουν τον καφέ, το τσάι ή σαν επιδόρπιο έπειτα από ένα καλό γεύμα, είναι και αυτές που σας προτείνουμε παρακάτω.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.